Meta blochează europenii din a folosi Threads chiar şi cu VPN

Scris de | 18 iulie, 2023
Meta blochează europenii din a folosi Threads chiar şi cu VPN

Meta a lansat la început de luna iulie aplicaţia Threads, rivală pentru Twitter şi Reddit, dar pentru început doar în SUA şi zeci de alte ţări. În UE nu este disponibilă din cauza problemelor pe care le are Meta aici cu stocarea datelor europenilor, iar acum aflăm că Meta a tăiat şi workaround-urile.

Rivalul Twitter a debutat în urmă cu o săptămână şi are deja peste 100 de milioane de utilizatori. E disponbil în 100 de ţări, inclusiv SUA şi UK, dar nu şi UE. Acum a fost blocată şi soluţia VPN penru a folosi aplicaţia, iar cei care încearcă nu văd conţinut care se încarcă, nu primesc notificări şi nu pot vedea nici profiluri.

Threads a sosit pe 5 iulie şi este o extensie text-based a lui Instagram, axată pe replici date într-un thread (fir) de discuţie al unei postari originale. Ideea e clară: de a concura cu Twitter, dar îi lipssc încă funcţii de bază. Nu are feed cronologic, o căutare mai ţeapănă şi nu poţi să îţi ştergi contul fără a îţi pierde postările Insta.

Avem în schimb like-uri, buton de Comment, repostare şi share. Există deja un proces pregătit de Twitter contra Threads, afirmând că foşti angajaţi Twitter au plecat cu secrete ale companiei şi s-au angajat la Meta, creând Threads.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena