Twitter dă în judecată Meta pentru aplicaţia Threads

Scris de | 7 iulie, 2023
Twitter dă în judecată Meta pentru aplicaţia Threads

Nici nu s-a lansat bine Threads de 24 de ore şi deja au apărut problemele: Twitter dă în judecată Meta, compania mamă Threads pentru furt de secrete şi proprietăţi intelectuale.

Ceea ce vedem aici este un duel între Mark Zuckerberg şi Elon Musk, dar nu în cuşca UFC, ci în tribunal. Twitter a declarat oficial că nouă aplicaţie Threads a folosit tehnologii secrete furate de la compania lui Elon Musk. Threads e deja un hit atrăgând peste 10 milioane de utilizatori în 24 de ore.

O scrisoare trimisă de avocatul Twitter spre Meta afirmă că firma lui Zuckerberg a cooptat foşti angajaţi Twitter pentru a crea o clonă a aplicaţiei. Scopul era şi de a fura secrete comerciale ale companiei şi proprietăţi intelectuale. Reprezentantul legal al Twitter, Alex Spiro a subliniat că Twitter vrea să îşi aplice în mod strict drepturile asupra proprietăţilor sale intelectuale.

Scrisoarea e doar o înştiinţare formală trimisă spre Meta, un prim pas spre o acţiune legală. Meta a răspuns deja că „nimeni din echipa de ingineri Threads nu este fost angajat Twitter, nu ne ocupăm cu aşa ceva”. Legat de Threads, aplicaţia a debutat pe 6 iulie în 100 de ţări, niciuna din UE, din cauza reglementărilor stricte de securitate.

Aplicaţia seamănă cu Twitter şi necesită un cont Instagram pentru a funcţiona. Include commenturi, thread-uri cu discuţii a la Twitter şi Reddit, like-uri şi share-uri.

Etichete: , , , ,

Sursa: MSN