Apple lucrează la AppleGPT, rival pentru ChatGPT

Scris de | 21 iulie, 2023
Apple lucrează la AppleGPT, rival pentru ChatGPT

Confruntată cu irelevanţa lui Siri într-un viitor dominat de chatboţi inteligenţi, Apple aderă la trendul chatboţilor cu AI. Astfel, Bloomberg scrie că firma americană lucrează la noi tool-uri de inteligenţă artificială, în frunte cu aşa numitul AppleGPT.

Creatorul de iPhone-uri a inventat un LLM (Large Language Model), care se află în spatele chatbot-ului conversaţional pe care îl pregăteşte. AppleGPT ar fi deja porecla sa, deşi mă îndoiesc că firma din Cupertino va merge pe acest nume. Produsul va concura şi cu Google Bard, care a ajuns recent în România. În ce etapă se află proiectul? Aparent a fost finalizată fundaţia pentru modelul de limbaj, cunoscut provizoriu ca „Ajax”. Compania a creat acest framework pentru a stabili o bază pentru dezvoltarea de machine learning şi a ţine pasul cu tehnologia AI generativă.

Apple a refuzat să răspundă cererii de comentarii pe seama unui astfel de produs. Dezvoltarea de unelte AI proprii e totuşi pe lista sa de priorităţi şi de a face profit pe seama hype-ului AI. Recent şi Elon Musk şi-a înfiinţat propria companie AI şi lucrează la un chatbot. Ce e drept Elon pusese umărul şi la OpenAI, creatorul ChatGPT, dar nu a rămas acolo până la capăt.

Microsoft s-a poziţionat ca lider în segment, investind aşa mult în OpenAI şi ChatGPT miliarde bune de dolari. Apple s-a mulţumit să integreze funcţii AI pe Apple Watch-uri, precum detecţia căderii sau a accidentelor auto. Tim Cook s-a declarat precaut şi a afirmat că deşi valul de noutăţi AI este „uriaş”, e nevoie ca AI-ul să fie testat temeinic înainte de implementare.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Business Insider