Twitter îşi schimbă numele şi logo-ul

Scris de | 24 iulie, 2023
Twitter îşi schimbă numele şi logo-ul

Elon Musk face poate cea mai riscantă mişcare de când a preluat Twitter şi anume realizarea unui rebranding şi schimbare de logo pentru aplicaţie şi serviciu. E finalul unei ere pentru Twitter, aşa cum a explicat Musk pe reţea sâmbătă.

Musk a partajat faptul că logo-ul faimos cu pasărea albastră, dar şi numele sunt gata să fie casate. Se va numi pur şi simplu „X”. Logo-ul e în curs de schimbare, iar Musk şi-a cerut scuze că nu a făcut-o mai devreme. Apoi a trimis un email angajaţilor cu privire la schimbare, conform insiderilor. A subliniat că era ultimul email trimis vreodat de la o adresă email Twitter.

E ştiut de ceva vreme ca Musk are o pasiune pentru branding-ul „X”. A fondat un startup de banking în 1999 sub numele de x.com, iar apoi a devenit PayPal. Proiectul său de AI anunţat recent se numeşte xAi. Nu mai punem la socoteală numele trăznit al copilului său cu artista Grimes, care începe tot cu „X”. În plus, corporaţia care deţine Twitter se numeşte „X Corp” încă din aprilie.

Musk a mai vorbit în trecut despre faptul că vrea ca Twitter să devină o „everything app”. Adică o aplicaţie de chat, video, plăţi, shopping. Cam cum e WeChat în China. Abandonarea brandului Twitter poate fi riscantă pentru Musk, după ce deja compania pierde advertiseri pe bandă rulantă. A pierdut de altfel peste jumătate din sursele de venituri din reclame în ultimul an.

Poate un nume nou şi o nouă identitate vor ajuta.

Etichete: , , , , ,