REVIEW SSD ADATA LEGEND 960 1TB, stocare rapidă pentru PC și PlayStation 5

Scris de | 1 august, 2023
REVIEW SSD ADATA LEGEND 960 1TB, stocare rapidă pentru PC și PlayStation 5

Și dacă tot ne plângeam noi aici la connect că nu prea am mai avut ocazia să facem review de componente în ultima vreme, iată că am ajuns deja la al doilea SSD testat în mai puțin de o lună. De data aceasta, ADATA LEGEND 960 este clientul de astăzi și am zis să vedem împreună ce poate acesta și care sunt cele mai potrivite scenarii de utilizare pentru el.

Nu am putut să nu remarc că în ultima vreme prețurile la SSD-uri și memorii RAM de ultimă generație au scăzut destul de mult și pot spune cu tărie că este mai ușor și mai accesibil ca niciodată să te bucuri și tu de un mediu de stocare rapid, de ultimă generație, care să aducă un suflu nou PC-ului sau laptopului tău. LEGEND 960 face exact asta, e precum un „unsung hero” al calculatorului tău de gaming și are grijă ca tu să nu îți îndrepți niciodată atenția asupra lui, care este, poate, cel mai înalt compliment pe care îl poate primi un mediu de stocare.

Pentru că unul care trece neobservat înseamnă că îți îndeplinește cu brio atribuțiile, iar tu nu vei apuca să simți niciun timp mort atunci când dai drumul RPG-ului preferat, după o zi mai grea la muncă. Alături de o berică rece, această experiență trebuie să decurgă ca la carte, pentru că nu vrei să te enervezi și mai rău atunci când trebuie să aștepți prea mult pentru loading times. Iar noi nu am așteptat.

Am folosit LEGEND 960 în sistemul meu PC principal, cel pentru gaming și nimic altceva, care îmi reprezintă principala modalitate de recreere, după PS5-ul din dotare, care e echipat deja cu un alt SSD, al cărui review găsiți aici pe site, în secțiunea dedicată. Dar să revenim la clientul de astăzi și vreau să încep prin a spune că LEGEND 960 face parte din categoria M.2 2289 PCIe 4.0, adică top, în traducere liberă.

Apartenența la aceste specificații, conferă lui LEGEND 960 viteze foarte mari, de peste 7 GB/s în citire secvențială și peste 6 GB/s în scriere secvențială (7400, respectiv 6800 conform producătorului). Adică cam tot ce ai putea avea nevoie în timpul unei sesiuni de gaming pe un RPG ceva mai lung, de genul Assassin’s Creed Valhalla sau Witcher 3, că tot e mare hype acum cu noul sezon al serialului produs de Netflix. În testele noastre practice, cu Crystal DiskMark 6, a atins fără probleme specificațiile cu care se laudă ADATA, iar acest lucru ne confirmă că avem parte de un mediu de stocare de top, care nu te va băga nici în faliment dacă sau când vei decide să-l cumperi.

De asemenea, noi am avut pe mână un SSD cu o capacitate de 1TB, însă ADATA fabrică acest model cu până la 4TB spațiu de stocare, deci e suficient pentru toate gusturile și nevoile voastre. De asemenea, el este certificat pentru folosire și cu PS5, iar micul radiator din dotare ar trebui să îi confere destulă răcoare cât să reziste chiar și în timpul zilelor mai călduroase de vară.

Concluzia connect

Per total, ADATA LEGEND 960 este un SSD foarte rapid, care se comercializează în jurul sumei de 320-250 de lei la retailerii din România, una mai mult decât decentă pentru ceea ce oferă. Ba chiar am să îndrăznesc să spun că bate la ușa segmentului best-buy pentru performanțele sale, dar și pentru faptul că are grijă de buzunarul tău. Indiferent dacă vei alege să-l folosești într-un PC sau pe consola PS5, LEGEND 960 este un SSD onest, rapid și sigur și sunt convins că îți va lăsa aceeași impresie bună pe care mi-a lăsat-o mie.

Etichete: , , , , , , , , ,