Lenovo Legion Go devine oficială: consolă portabilă cu controllere detaşabile

Scris de | 2 septembrie, 2023
Lenovo Legion Go devine oficială: consolă portabilă cu controllere detaşabile

O nouă consolă portabilă soseşte pe piaţă la început de lună septembrie 2023 şi e vorba despre Lenovo Legion Go. Avem de-a face cu un rival pentru Nintendo Switch şi ASUS ROG Ally, iar produsul vine cu procesor Ryzen Z1.

Lenovo activează acum pe piaţa terminalelor cu Windows 11 la bord şi propune un ecran LCD de 8.8 inch cu rezoluţie QHD+. Are şi refresh rate de 144 Hz, aspect 16:10 şi până la 500 nits de luminozitate. Suportă rezoluţii diferite în setări, de la 800p la 1600p. Refresh rate-ul se poate seta pe 60 Hz pentru a scădea consumul de energie.

Lenovo s-a inspirat de la Nintendo Switch şi l-a dotat pe Lenovo Legion Go cu controllere detaşabile numite Legion TrueStrike, plus un suport (kickstand). Controllere au efect Hall şi o serie de butoane, inclusiv un touchpad, 10 butoane trigger remapabile şi o rotiţă de scroll.

Lenovo a adăugat aici şi un modul controller la bază, care se ataşează la controllerul din dreapta cu magneţi şi primite utilizarea controllerului ca un soi de mouse. Cel din dreapta are un senzor optic jos, ca un mouse real. Lenovo pune la bătaie procesoare AMD Ryzen Z1, care se pot configura până la un Z1 Extreme.

Configuraţiile se duc până la 1 TB SSD, dar avem şi slot microSD, care suportă până la 2 TB stocare. La capitolul conectivitate avem două porturi USB-C (USB 4.0, DisplayPort 1.4, Power Delivery 3.0), dar şi jack audio. Are şi Wi-Fi 6E şi Bluetooth 5.2.

Rulează Windows 11 Home, cu o interfaţă specială Legion Space aplicată peste. Include şi o baterie mare, de 49.2 Wh şi cu două celule, care se încarcă în 30 de minute. Lenovo Legion Go costă 799 euro şi se vinde din noiembrie.

Etichete: , , , ,

Sursa: gsmarena