Samsung lansează a doua variantă a proiectorului său portabil, Freestyle Gen 2

Samsung a anunțat în cadrul conferinței sale de presă de la IFA 2023, din data de 31 august, disponibilitatea celei de-a doua generații de videoproiector Freestyle – videoproiectorul inteligent portabil care transformă orice suprafață, chiar și tavanul, într-un ecran de până la 100 de inch (2.5m). Construit cu sistemul de operare Tizen, The Freestyle permite utilizatorilor să se bucure de numeroase servicii încorporate: aplicațiile lor preferate de conținut, precum Netflix, HBO, Amazon, Youtube, dar și alte avantaje ale televizoarelor inteligente Samsung, toate într-un videoproiector compact și portabil, care cântărește mai puțin de 1kg.

Samsung Freestyle Gen 2 este un videoproiector, o boxă inteligentă și un gadget de iluminare ambientală, încorporate într-un singur dispozitiv. Când vine vorba de portabilitate, Freestyle Gen 2 cântărește 830 de grame, permițând ca orice spațiu să poată fi schimbat într-un ecran. Spre deosebire de videoproiectoarele convenționale, sub formă de cutie, Freestyle are un suport versatil ce permite rotirea până la 180 de grade, permițând utilizatorilor să urmărească videoclipuri de înaltă calitate oriunde. El poate fi așezat pe masă, podea, perete sau chiar tavan – fără a fi necesar un ecran separat.

Configurarea este simplă, permițând proiecția emisiunilor preferate, iar acum utilizatorii pot să se bucure și de mii de jocuri populare la înaltă rezoluție pe un ecran mare. Pentru a începe, utilizatorul trebuie doar să sincronizeze controllerul Bluetooth preferat și să configureze videoproiectorul Freestyle. Datorită faptului că dispune și de suport pentru aplicații precum Spotify, YouTube și Twitch, aceștia pot asculta muzică în timp ce se joacă sau își pot urmări streamerii preferați în același timp.

Freestyle proiectează conținutul preferat pe un ecran de până la 100 de inci (2.5m), la o rezoluție FHD. El include și un suport de tip cradle pe care utilizatorii îl pot înclina cu o rotație de 180 de grade pentru mai multă flexibilitate în vizualizarea de la podea până la tavan. În plus, Freestyle dispune și de un difuzor integrat, ceea ce crează o experiență audio captivantă. Pentru o utilizare în aer liber, consumatorii pot să conecteze Freestyle la bateria portabilă personală – fără să mai fie nevoie de priză.

Configurarea The Freestyle este extrem de simplă, datorită tehnologiei Auto Leveling, Auto Focus și Auto Keystone, care reglează automat imaginea pentru cea mai bună experiență de vizionare. Cu tehnologia Samsung PurColor, culorile sunt optimizate automat pentru a oferi o mai bună calitate a imaginii și mai apropiată de realitate. Totodată, utilizatorii pot proiecta conținutul chiar de pe smartphone-ul lor, folosind aplicația SmartThings, iar funcția Smart Calibration va îmbunătăți redarea, reglând culoarea, expunerea și calitatea imaginii pentru cea mai bună experiență de vizionare. De asemenea, o soluție nouă care extinde posibilitățile de utilizare ale Samsung Freestyle pentru generația a 2-a este funcția Smart Edge Blending. Totodată, dacă utilizatorii doresc să se bucure de vizionarea filmelor împreună, dar în liniște, fără a-i deranja pe cei din jurul lor, acum pot opta pentru conexiunea Multi Bluetooth, conectând două căști bluetooth la Freestyle Gen 2.

A doua generație Freestyle dispune de o memorie extinsă. De asemenea, produsul este livrat împreună cu telecomanda Samsung SolarCell, care folosește un panou solar pentru încărcare fie la interior, fie în aer liber. În perioada 1 septembrie – 1 octombrie 2023, utilizatorii interesați de noul model Freestyle se vor putea bucura și de o ofertă locală: la achiziția unui videoproiector Freestyle Gen 2 aceștia vor primi gratuit o baterie externă inclusă în același preț, livrarea gratuită, precum și 24 de rate fără dobândă prin TBI Bank.