Nintendo Switch 2 ar putea trece la un procesor MediaTek

Scris de | 11 septembrie, 2023
Nintendo Switch 2 ar putea trece la un procesor MediaTek

MediaTek a crescut foarte mult în ultimii ani, iar seria de procesoare Dimensity e cât se poate de respectabilă deja, ca performanţă şi consum. Atât de respectabilă încât ar putea ajunge pe una dintre cele mai aşteptate console ale momentului, Nintendo Switch 2.

Am mai scris recent despre Nintendo Switch 2 şi faptul că ar putea fi lansată în 2024, poate chiar în martie, când se împlinesc 7 ani de la debutul predecesorului. Acum aflăm de la RedGaming Tech că dispozitivul ar putea avea la interior un procesor MediaTek cu 2 nuclee Cortex-A4, 2 nuclee Cortex-A720 şi 4 nuclee Cortex-A520.

Până acum zvonurile indicau mai degrabă prezenţa unui CPU NVIDIA Tegra T239 „Drake” custom pe consolă. Acela ar fi un upgrade considerabil de la Tegra X1 de pe primul Switch, dar chipsetul e cam vechi, datând din 2018. MediaTek ar fi fost aleasă pentru acest proiect, se pare. Mai nou circulă zvonul că acest Nintendo Switch 2 va avea o performanţă pe măsura lui PlayStation 5 şi Xbox Series S.

Va avea şi un GPU cu 12, până la 16 multiprocesoare de streaming, bazate pe micro arhitectura Ada Lovelace. Va fi mai puternic decât GPU-ul de pe NVIDIA Jetson AGX Orin 32 GB, care are 14 multiprocesoare de streaming, cu arhitectură Ampere de generaţie mai veche.

Switch 2 ar avea şi 12, până la 16 GB RAM şi retro compatibilitate cu Tegra X1. Evident privim aceste zvonuri cu precauţie.

Etichete: , , , ,

Sursa: Gizmochina