iPhone 15 a sosit cu Dynamic Island, camera principală nouă, port USB-C

Scris de | 13 septembrie, 2023
iPhone 15 a sosit cu Dynamic Island, camera principală nouă, port USB-C

Apple a adus o cantitate mult mai mare de inovaţie pe iPhone 15 versus iPhone 14, care oferea un upgrade minim de la iPhone 13. Acum beneficiem de Dynamic Island, camera principală nouă şi port USB-C. Versiunea iPhone 15 Plus are aceleaşi dotări, doar că ea creşte diagonală la 6.7 inch şi capacitatea bateriei.

Procesorul este acum un Apple A16 Bionic, cel de pe iPhone 14 Pro. Obligată de UE, Apple a pus porturi USB-C pe iPhone 15 şi 15 Plus. Cele două modele au parte de Dynamic Island, acea pilulă în zona de sus a ecranului, care ia locul bretonului şi afişează informaţii contextuale în jur

Ecranele ajung acum până la 2000 nits luminozitate, dublu faţă de predecesori. Corpurile au finisaj mat şi o rama din aluminiu cu un contur mai pronunţat. 5 nuanţe vă stau la dispoziţie: galben, roz, albastru, verde, negru.

Sunt noutăţi şi la cameră, cu un senzor principal de 48 MP de această dată, dar totuşi nu acelaşi de pe iPhone 14 Pro sau 15 Pro, ci unul mai mic. Are acea abilitate de a face zoom digital 2X la nivel de zoom optic 2X. Fotografiile capătă rezoluţie standard de 24 de megapixeli.

Sistemul de camere îţi permite să faci Portrete mai clare, detaliate şi în nuanţe mai vii. Avem parte şi de o cameră secundară, ultrawide, de 12 MP. Captura Portrait se poate face şi automat, odată ce apare în cadru o persoană sau animal de companie. Poţi transforma poza în Portret ulterior şi schimba focalizarea.

Night Mode face poze mai clare, iar Smart HDR se aplică şi la aplicaţii third party. Telefoanele au certificare IP, corp din sticlă şi aluminiu, Ceramic Shield ca protecţie pentru ecran şi 128, 256 sau 512 GB stocare. Au şi Face ID, Bluetooth 5.3, Wi-Fi 6 şi o cameră selfie de 12 MP. Camera principală mai sus amintită are deschidere F/1.6 şi stabilizare Sensor Shift.

Preţ

iPhone 15 porneşte de la 949 de euro, iar iPhone 15 Plus de la 1099 euro.

Etichete: , , , , , ,