Google şi-a conectat chatbot-ul Bard la Gmail, Docs, Drive

Scris de | 21 septembrie, 2023
Google şi-a conectat chatbot-ul Bard la Gmail, Docs, Drive

Google a dezvăluit chatbot-ul cu AI Bard ca răspuns la ChatGPT şi acum îl aduce la un nou nivel de productivitate, odată cu interconectarea sa cu produse de succes ale uriaşului american. E vorba despre Docs, Gmail, Maps, Drive şi YouTube.

Începând cu data de 19 septembrie a debutat Bard Extensions, un concept inspirat de extensiile lui Google Chrome. Google afirmă că e vorba despre o nouă modalitate de a interacţiona şi colabora cu Bard. Folosind Extensions Bard poate obţine informaţii relevante de la alte produse Google pe care le folosiţi zilnic, precum Gmail, Docs, Drive, Maps, YouTube sau chiar Google Flights.

Informaţia este extrasă din acele aplicaţii şi folosită în multiple aplicaţii şi servicii. Spre exemplu Google Bard poate fi folosit în acest mod pentru a plănui o excursie cu prietenii. Chatbot-ul cu AI va prelua datele care sunt bune pentru toată lumea din Gmail, căutând şi informaţii despre zboruri şi hoteluri în timp real.

Va afişa şi o direcţionare Google Maps spre aeroport şi clipuri YouTube cu lucruri de făcut în zona în care călătoriţi. Toate acestea se pot întâmpla în cadrul unei singure conversaţii cu Bard. Un alt exemplu dat de Google e momentul când aplici la un job nou şi foloseşti un tool cu AI pentru a îţi găsi CV-ul din Drive şi să îl transformi pe tot într-un paragraf despre tine.

În caz că vă îngrijoraţi cu privire la Privacy, conţinuturile din Gmail, Docs, Drive sunt accesate de Bard şi nu şi de recenzori umani. Bard a mai primit şi un buton „Google it”, pentru a verifica răspunsurile mai uşor. Modificarea răspunsurilor lui Bard rezultate de căutări sub formă de imagini, toate sunt disponibile acum nu doar în engleză, ci în 40 de alte limbi.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena