Google plănuiește un rebranding al asistentului său digital: Assistant devine Bard

Scris de | 18 ianuarie, 2024
Google plănuiește un rebranding al asistentului său digital: Assistant devine Bard

Google este așteptată să renunțe la numele „Assistant” pentru asistentul său digital odată cu lansarea oficială a lui Bard, care se va întâmpla mai târziu în acest an. Anunțat inițial ca Assistant with Bard, în timpul lansării lui Pixel 8 în octombrie 2023, se pare că nu va păstra acest nume și în 2024. Informația vine de la 9to5google (citați de PhoneArena), care au decompilat ultima versiune a aplicației Google și au descoperit o schimbare în ecranul de „bun venit” al aplicației – de la „Hi! I’m Assistant with Bard” la mai simplul „Hi! I’m Bard”.

Nu doar atât, dar mai toate mențiunile „Assistant with Bard” au fost înlocuite doar cu „Bard”. Și ținând cont că Google a început deja să îl numească pe Bard un asistent digital în loc să îl considere o altă versiune de Assistant, e destul de clar că gigantul are în plan un rebranding înainte de lansare.

Foto: 9to5google

Problema ar fi că Bard este încă un „asistent AI experimental”, în timp ce Google Assistant este un produs bine cunoscut, care a primit o mulțime de update-uri de-a lungul timpului și este îmbunătățit constant. De asemenea, săptămâna trecută Google a luat decizia de a elimina câteva funcții ale Google Assistant, spunând că vrea să se concentreze pe „calitate și fiabilitate, pentru a face mai ușoară utilizarea lui Assistant pe toate device-urile”. Aceasta pare să fie o altă mișcare care confirmă rebranding-ul de la Assistant la Bard.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Google very likely to rebrand Assistant to Bard ahead of release