Google lansează chatbot-ul Bard în România

Scris de | 14 iulie, 2023
Google lansează chatbot-ul Bard în România

Finalul de săptămână ne-a adus un produs fresh de la Google în România şi e vorba aici despre Bard, chatbotul cu AI al companiei. Rivalul lui ChatGPT debuta ca asistent conversaţional, iar în mai sosea în 180 de ţări.

La mijloc de iulie 2023 a ajuns şi în România, promovat ca o soluţie experimentală, care e încă în lucru. Mulţumită ei publicul poate interacţiona cu un AI generativ. Chatbot-ul este disponibil în limba romană şi avem de-a face aici cu un LLM (Large Language Model), adică un model lingvistic de mai dimensiuni. El poate genera text după ce îi dai o comandă şi poate comunica, cu o sumedenie de răspunsuri pregătite pentru întrebările şi solicitările sale.

Bard poate genera o sumedenie de tipuri de text, de la poezii la cod, scenarii şi versuri de piese muzicale, dar şi emailuri pentru muncă. Avem de-a face cu un AI antrenat pe un set de date uriaş şi care poate genera text pe un ton similar cu al unei persoane umane. Bard AI poate oferi rezumate ale unor subiecte şi poate crea inclusiv poveşti.

A învăţat dintr-o sumedenie de cărţi, resurse online, articole de presă, cod. Încă învaţă, inclusiv din interacţiunile noastre cu el. Ca funcţii noi faţă de luna mai, Bard acum te lasă să îi asculţi şi citeşti răspunsurile şi face mici ajustări. Sunt 5 tonuri şi stiluri pentru asta: simplu, lung, scurt, profesional şi casual (doar în engleză deocamdată).

Permite exportarea de cod Python în Replit şi utilizarea de imagini pentru prompt-uri.

Etichete: , , ,