Chatbot-ul Google Bard poate genera acum cod şi face debugging

Scris de | 22 aprilie, 2023
Chatbot-ul Google Bard poate genera acum cod şi face debugging

Dacă despre ChatGPT auzim aproape zilnic, despre marele său rival Google Bard se vorbeşte mult mai puţin. Ei bine azi aflăm că a primit un upgrade mult solicitat şi nume funcţia de a genera cod şi a face debugging.

Google afirmă că abilitatea de coding e una dintre cele mai solicitate de către utilizatorii lui Bard. Ei bine chatbot-ul poate acum genera, explica şi face debugging în 20 de limbaje de programare. Sunt incluse C++, Java, Python şi Javascript. Există şi integrare cu alte produse Google şi posibilitatea de a exporta cod în Colab, soluţia Python a companiei.

Bard vă poate ajuta şi să scrieţi funcţii pentru Sheets, rivalul lui Microsoft Excel. Poate mai utilă decât toate e funcţionalitatea prin care Bard explică secvenţe de cod. E utilă pentru cei care abia învaţa să programeze, copiii şi adolescenţii de exemplu. Veţi vedea fiecare bloc de cod şi rezultatul său.

Chatbot-ul poate de asemenea să caute erori în cod şi să vadă ce nu a mers şi de ce nu se generează rezultatul dorit. Va depista şi cod incomplet. Google sfătuieşte totuşi programatorii să verifice de 2 ori toate interacţiunile de coding cu Bard şi să îi testeze răspunsurile. Google a deschis accesul la Bard în luna martie, deşi mai are până să ajungă la popularitatea şi funcţiile lui ChatGPT, mai ales după update-ul GPT4. Un nou limbaj de model a fost implementat recent în Bard şi anume PaLM.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget