iPhone 15 oferă mai multe detalii despre starea bateriei și permite limitarea încărcării la 80%

Scris de | 21 septembrie, 2023
iPhone 15 oferă mai multe detalii despre starea bateriei și permite limitarea încărcării la 80%

Imediat după lansarea update-ului iOS 17 pentru dezvoltatori și utilizatorii beta de săptămâna trecută, cei de la 9to5Mac au descoperit referințe în cod cu privire la o nouă opțiune care ar permite limitarea încărcării maxime a bateriei de pe iPhone pentru a o proteja. Iată că a venit și confirmarea existenței acestei opțiuni, odată ce noile telefoane au ajuns în mâinile mai multor oameni, și nu vine singură, ci și cu mai multe detalii despre starea bateriei.

O postare făcută de Ray Wong pe rețeaua socială X arată că noua serie de iPhone-uri are o secțiune dedicată, care vine cu mai multe detalii cu privire la starea bateriei. De exemplu, utilizatorii pot verifica data la care aceasta a fost fabricată și când a fost utilizată prima oară, și mai există și detalii despre numărul de cicluri de încărcare (de fiecare dată când bateria este încărcată de la 0 la 100%). De asemenea, există și o nouă funcție, opțiunea de a limita încărcarea doar la 80 de procente.

Aceasta din urmă funcționează similar cu Optimized Battery Charging, funcție care învăța rutina zilnică a utilizatorului pentru ca bateria să fie încărcată peste 80% doar atunci când acesta scotea iPhone-ul de la încărcat. Diferența este că, evident, limitarea în acest caz va fi la 80%. Din nefericire, se pare că noile funcții sunt, cel puțin momentan, limitate doar la seria iPhone 15. Nu se știe dacă Apple vrea să le aducă și pe modelele mai vechi de iPhone-uri printr-un update de software.

Etichete: , , , , ,

Sursa: iPhone 15 provides more details on battery health and lets users limit charge to 80%