Cât de greu de reparat e de fapt un iPhone 15 Pro Max?

Scris de | 26 septembrie, 2023
Cât de greu de reparat e de fapt un iPhone 15 Pro Max?

Acum că reviewerii, Youtuberii şi influencerii au petrecut deja zile bune în compania noilor modele iPhone, începem să aflăm şi verdicte cu privire la chichiţele acestora. Spre exemplu azi aflăm cât de greu (sau de uşor) de reparat este un iPhone 15 Pro Max.

Site-ul specializat pe reparaţii iFixit a publicat disecţia lui iPhone 15 Pro Max, cu rezultate mixte. Magazinele locale de reparaţii vor trebui să se descurce cu cerinţa „parts pairing” şi restricţionări de software ale componentelor.

Asta înseamnă că trebuie să comande componente direct de la Apple şi să discute cu angajaţii companiei înainte ca iOS să accepte piesele de schimb. Sunt şi aspecte pozitive, iar iFixit a lăudat Apple pentru revenirea la spatele din sticlă amovibil „dual entry” pe modelele 15 Pro. Această funcţie debuta cu iPhone 14 în 2022.

E un mare câştig pentru utilizatorii care ajungeau să plătească şi 2000 lei pe o înlocuire de spate din sticlă. iFixit a analizat şi rama din titaniu a telefonului şi nu a fost prea impresionată. Se pare că e mai poluanta producţia să şi se zgârie mai uşor decât oţelul. iFixit a mai descoperit şi că placă de bază a lui iPhone 15 Pro Max e aceeaşi de pe 15 Pro şi că trebuie să înlături difuzorul şi motoraşul Taptic pentru a accesa bateria.

Am mai aflat că senzorii foto principal şi ultrawide sunt aceiasi cu cei de pe iPhone 14 Pro Max. Cât despre uşurinţă de reparare, telefonul a luat nota 4 din 10.

Etichete: , , , , ,

Sursa: iPhone 15 Pro Max teardown reveals a mixed bag for repairability