CIA şi FBI îşi construiesc proprii chatboţi în stil ChatGPT

Scris de | 28 septembrie, 2023
CIA şi FBI îşi construiesc proprii chatboţi în stil ChatGPT

CIA şi FBI vor să folosească chatboţi pe viitor pentru a îi ajuta în investigaţiile lor. Agenţiile americane de informaţii lucrează la un instrument similar cu ChatGPT, folosit pentru a lucra cu baze de date uriaşe şi a uşura anchetele federale.

Noul instrument pe bază de AI va fi pus la dispoziţia comunităţii de informaţii americane, care include 18 agenţii. Printre ele se numără NSA, CIA, FBI şi ramuri ale armatei. CIA a fost prima cu un proiect de genul, dorindu-şi un soi de ChatGPT personalizat. Vrea să ofere astfel analiştilor acces mai facil la informaţiile open source. Întregul proiect se înscrie într-o campanie guvernamentală a Statelor Unite, care implică concurenţă cu China în zona AI.

SUA vrea să devină lider în segmentul AI până în 2030. CIA nu a făcut totuşi precizări legate de modul în care va opri informaţiile din a ajunge publice. ChatGPT a avut deja probleme de genul, scăpând date confidenţiale preluate din companii sau despre persoane, pe măsură ce „învaţa”.

În altă ordine de idei, ChatGPT tocmai a primit un update, care îi oferă voce. În loc să răspundă prin text, acum îţi poate da şi o replică vocală. Nu e încă text to speech, ci doar o voce robotică, care va citi textul de pe o pagină. Utilizatorii pot alege între 5 voci, antrenate cu actori vocali celebri. Acelaşi update îi permite utilizatorului de chatbot să îi trimită o imagine şi să îi pună întrebări cu privire la ea.

 

Etichete: , , , ,