iPhone 15 Pro suferă de supraîncălzire; Tot mai multe confimări apar

Scris de | 28 septembrie, 2023
iPhone 15 Pro suferă de supraîncălzire; Tot mai multe confimări apar

Devine tot mai clar că Apple iPhone 15 Pro suferă de supraîncălzire, după ce multiple voci s-au plâns de acest lucru. Acum avem şi o explicaţie venită de la un expert în tehnologie şi mai ales în Apple, analistul Ming-Chi Kuo.

Concluzia sa este că procesorul Apple A17 Pro nu are nicio vină pentru acest fenomen, ci de fapt e vina designului sistemului termic. A17 Pro este un procesor de 3 nanometri, care e foarte puternic şi eficient, doar că generează mai multă căldură decât predecesorul şi nu prea are cum să fie disipată toată. Mai ales într-un corp aşa compact şi cu 20 de grame mai uşor decât iPhone 14 Pro.

Obsesia Apple pentru cât de compact e telefonul a dus aici. Apple a fost nevoită să reducă zona de disipare a căldurii, ceea ce în tandem cu conductivitatea crescută la căldură a titaniului a dus la un heat management defectuos. Apple va rezolva probabil asta cu o actualizare software, dar ea va limita cel mai probabil performanţa procesorului sau necesarul de energie.

Ce nu e clar încă e de ce doar o parte din unităţile iPhone 15 Pro sunt afectate. Sunt forumuri pline de cazuri, sunt revieweri tech fără probleme. Sunt cumpărători fericiţi, care nu pot replica supraîncălzirea, dar şi unii care nu pot ţine telefonul în mâna după benchmark şi jocuri. Să fie materialele de răcire diferite între unităţi?

Etichete: , , ,

Sursa: GSMArena