OnePlus dezvăluie „Open”, primul său pliabil dezvoltat alături de Oppo

Scris de | 3 octombrie, 2023
OnePlus dezvăluie „Open”, primul său pliabil dezvoltat alături de Oppo

OnePlus a stat departe de zona de dispozitive pliabile, în ciuda faptului că rivalii săi din piață au deja de câțiva ani dispozitive bazate pe această tehnologie. Se pare însă că noul OnePlus „Open”, așa cum se zvonește că va fi numit, nu este un telefon 100% original, ci va fi un dispozitiv comun cu următoarea generație Oppo Find N. Practic, OnePlus Open și Find N3 vor fi același dispozitiv, care va fi vândut pe piață sub un brand sau altul, în funcție de popularitatea locală.

OnePlus Open pare că va fi același dispozitiv cu Oppo Find N3

Dezvăluirea dispozitivului a avut loc în cadrul unui interviu pe canalul de YouTube Unbox Therapy, unde Pete Lau, șeful OneOplus, a stat de vorbă cu Lewis Hilsenteger. Deși nu au fost oferite foarte multe detalii despre hardware-ul acestui dispozitiv, există câteva imagini care ne oferă o idee destul de bună asupra dimensiunilor și formei alese.

Pliabilul OnePlus va fi un model de dimensiuni mai mici decât ale altor pliabile. Întrucât originile acestui dispozitiv stau în seria Oppo Find N, ne putem aștepta la un dispozitiv de dimensiuni similare cu acelea. Diferența vine în design. Unde Find N și N2 erau foarte rotunjite pe toate marginile, Find N3/OnePlus Open va adopta un design foarte „plat”. Este chiar asemănător cu ceea ce vedem pe iPhone-uri în ultimii câțiva ani, cu margini drepte și paneluri de sticlă plate la exterior.

„Acest telefon pliabil este dezvoltat în comun de echipa OPPO și echipa OnePlus, deoarece dorim să creăm o sinergie și să aducem laolaltă cele mai bune elemente ale celor două echipe, deoarece ambele echipe au acumulat o experiență puternică. Acest telefon pliabil va avea o strategie de lansare pe piață diferită în diferite regiuni, deoarece există doar un…cel mai bun…telefon pliabil acum. Echipa OPPO a acumulat o experiență puternică în ceea ce privește designul pliabil și tehnologiile de cameră, în timp ce OnePlus este renumit pentru experiența rapidă și fluidă, designul fără poveri și performanța de vârf a hardware-ului. Așadar, am decis să reunim cele mai bune aspecte ale acestor două echipe și să creăm acest telefon pliabil, iar noi vom folosi o strategie de lansare pe piață diferită în diferite regiuni, astfel încât mai mulți utilizatori să își poată pune mâna pe acest dispozitiv.”, a declarat Pete Lau

Pete Lau a lăudat în special balamaua noului dispozitiv

Balamaua este un punct de discuție care a primit multă atenție din partea lui Pete Lau. Acesta spune că design-ul balamalei este mult mai simplu, cu 30 de piese în minus față de generația precedentă, dar și mult mai rezistent și mai precis. Acesta spune că OnePlus Open va avea cea mai solidă „pliere”, cu cel mai mic spațiu între cele două jumătăți.

Telefonul va integra un slider de alerte, la fel ca flagship-urile OnePlus, însă nu am putut vedea modulul de cameră. Se presupune că acesta va avea branding Hasselblad, la fel ca modelele anterioare Find N, dar nu știm forma și numărul de camere. În filmare, acest element a fost acoperit în mod explicit. De asemenea, nu am putut vedea ecranele pornite, ceea ce sugerează că ne putem aștepta la surprize pe partea software.

Până acum, Oxygen OS nu a mai fost disponibil într-o variantă pliabilă. Pete Lau spune că OnePlus și Oppo au colaborat cu Google pentru a asigura o experiență fluidă de tranziție a aplicațiilor între ecrane și pentru a le afișa corect pe ecranul pliabil.

Având în vedere că Oppo nu a adus până acum modelele Find N și N2 în Europa, cel mai probabil, aici vom primi dispozitivul N3 sub forma acestui OnePlus. Întrebat dacă și telefoanele pliabile pe format clamshell vor fi dezvoltate de acum drept parteneriat între cele două brand-uri, acesta a spus că nu este cazul. Acest lucru sugerează că pliabilele „verticale” vor fi vândute în Europa în continuare sub denumirea Oppo Find N Flip.

Etichete: , , , ,

Sursa: Unbox Therapy