Galaxy S23 FE, Galaxy Tab S9 FE și Galaxy Buds FE: noua gamă „de buget” dedicată fanilor Samsung

Scris de | 4 octombrie, 2023
Galaxy S23 FE, Galaxy Tab S9 FE și Galaxy Buds FE: noua gamă „de buget” dedicată fanilor Samsung

După aproape doi ani de așteptare și foarte multe luni de zvonuri, Samsung a dezvăluit în sfârșit noul Galaxy S23 FE, flagship-ul său de buget pentru anul 2023. Acesta nu a venit însă singur, ci alături de două alte dispozitive FE care par că pun bazele unei noi serii de dispozitive performante din gama Galaxy pentru cei care nu vor sau nu pot să își cumpere cele mai noi și mai performante dispozitive ale companiei. Vorbim despre două tablete Galaxy Tab S9 FE și o pereche de căști Galaxy Buds FE.

Galaxy S23 FE împrumută elemente de la S22 și A54 pentru a realiza un nou „flagship de buget”

Galaxy S23 FE este exact ceea ce ne așteptam să primim. La exterior, telefonul are mai multe în comun cu Galaxy A54, modelul mid-range al companiei, decât cu variantele Galaxy S23 și S23+ alături de care intră în gamă. De altfel, la nivel de configurație, S23 FE este mai degrabă similar cu dispozitivele din seria Galaxy S22. O altă diferență importantă față de S23 este faptul că modelul FE este livrat cu două modele de procesor, în funcție de regiune.

„Norocoșii”, probabil din SUA, China și alte câteva regiuni, vor primi Galaxy S23 FE cu Snapdragon 8 Gen 1, procesorul „flagship” de la Qualcomm din 2022. Cei din alte regiuni (cel mai probabil restul lumii), vor primi Galaxy S23 FE cu Exynos 2200, procesorul pe care l-am întâlnit în Europa pe toate cele trei variante S22. Cele două procesoare oferă performanță similară, cel puțin în teorie, însă consumul de energie tinde să fie mai eficient pe Qualcomm, din experiența anterioară.

De altfel, Samsung se laudă cu răcire cu o cameră de vapori pentru acest model, deci măcar știm că problemele de supraîncălzire ar putea fi minimizate. Modelele S22 nu erau echipate cu un astfel de sistem de răcire. Rama telefonului este din aluminiu, iar dispozitivul este rezistent la apă și praf la standardul IP68.

Configurația va fi identică între modele: 8 GB memorie RAM, 128 sau 256 GB stocare internă și acumulator de 4.500 mAh, cu încărcare rapidă la 25W și încărcare wireless. Și ecranul este identic între variante: panel AMOLED de 6,4”, cu rezoluție Full HD+ la 120 Hz, protejat cu Gorilla Glass 5. Pare să fie același de pe Galaxy A54, care este telefonul mid-range cu unul dintre cele mai bune ecrane din piață.

La capitolul cameră foto avem un sistem cu trei senzori și obiective: 50 megapixeli f/1.8 pe camera principală cu stabilizare optică, 12 megapixeli pentru ultrawide f/2.2 și zoom optic 3x stabilizat f/2.4 cu un senzor de rezoluție mai mică, de 8 megapixeli. Ne putem aștepta la rezultate similare cu cele de pe seria S22 la acest capitol, cu mențiunea ca zoom-ul ar putea fi mai „soft”.

Galaxy S23 FE se lansează în patru variante de culoare: Mint, Cream, Graphite și Purple, disponibile peste tot și două variante exclusive: Indigo și Tangerine. Prețul anunțat momentan pentru SUA este de 599 dolari americani. Probabil că în Europa va fi lansat la un preț de aproximativ 600 euro, mai ieftin decât Galaxy S21 FE la lansare.

Galaxy Tab S9 FE și Galaxy Buds FE aduc tabletele și căștile Samsung mai aproape de utilizatorii cu bugete reduse

Tabetele Galaxy Tab S9 FE și S9 FE Plus beneficiază de ceva mai multe compromisuri față de modelele flagship. În primul rând, ecranele de 10,9”, respective 12,4” sunt de tip LCD, nu OLED, iar rata de împrospătare scade de la 120 la 90 Hz. Chiar și procesorul este dintr-o gamă mid-range: Exynos 1380 pe ambele modele. Ce se păstrează între modele sunt însă suportul pentru stylus-ul S-Pen, care vine inclus în cutie, și rezistență la apă și praf IP68. Prețurile încep de la 449 dolari/euro.

În cele din urmă, căștile Galaxy Buds FE sunt practic o versiune mai ieftină a modelului anterior Galaxy Buds Plus. Vorbim despre căști cu autonomie de 6 ore, rezistență la stropi de apă la standardul IPX2, și încărcare exclusiv pe fir. Aceste caracteristici le recomandă pentru activități sportive, dar nu pentru purtat pe vreme ploioasă. La 99 dolari/euro, acestea sunt căști de bază „cinstite”, fără încărcare wireless, sau alte tehnologii avansate, dar includ ANC (active noise cancelling).

Produsele din gama Samsung Galaxy FE vor începe să apară în magazine de pe 5 octombrie în anumite regiuni.

Etichete: , , ,

Sursa: The Verge