Apple a lansat iOS 17.0.3, versiunea care rezolvă problema supraîncălzirii pe iPhone 15 Pro

Scris de | 5 octombrie, 2023
Apple a lansat iOS 17.0.3, versiunea care rezolvă problema supraîncălzirii pe iPhone 15 Pro

Apple s-a mișcat mai repede decât ne-am fi așteptat și a lansat deja update-ul 17.0.3 pentru sistemul de operare iOS, care promite că va rezolva problemele de supraîncălzire raportate de utilizatorii de iPhone 15 Pro, cel puțin parțial. Apple a dezvăluit anterior că a identificat mai multe probleme: pe de-o parte a identificat bug-uri în codul său, pe care le corectează cu această ocazie, dar pe de altă parte compania a declarat că lucrează și cu dezvoltatorii de software pentru a corecta probleme de supraîncălzire punctuale, care apar doar în anumite aplicații.

Actualizarea iOS 17.0.3, disponibilă pentru toate modelele iPhone compatibile

Noul update iOS 17.0.3 este disponibil acum pentru toate modelele iPhone compatibile cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Doar pe iPhone 15 Pro și Pro Max ar trebui să observăm schimbări în temperatura de operare a dispozitivelor, însă pe toate telefoanele, Apple promite acoperirea unor breșe de securitate.

Se pare că anumite vulnerabilități erau folosite de către atacatori încă de pe iOS 16, inclusiv până la versiunile cele mai recente. Asta înseamnă că ar trebui să faci update la cea mai recentă versiune chiar dacă nu ai un iPhone 15 Pro sau Pro Max și chiar dacă nu ai întâmpinat problemele de temperatură ridicată raportate de o parte dintre utilizatori.

Alături de iOS 17.0.3, Apple lansează update-uri și pentru tabletele iPad. Pentru acelea, utilizatorii nu au raportat probleme de supraîncălzire, deci vor rezolva doar problemele de securitate, care sunt comune între iOS și iPadOS.

Nu este clar ce se întâmplă cu cei care au rămas odată cu trecerea la iOS 17 pe versiunea anterioară. Telefoane precum iPhone 8, 8 Plus și iPhone X nu au mai primit update la cel mai recent iOS. Apple oferă din când în când actualizări de securitate și pentru dispozitive mai vechi. Această vulnerabilitate, care afectează clar sistemul de operare iOS 16, nu a fost încă corectată pe versiunea anterioară. Cea mai recentă versiune iOS 16 este 16.7, lansată în aceeași zi cu iOS 17.

Etichete: , ,

Sursa: Does iOS 17.0.3 slow down the iPhone 15 Pro to prevent overheating? Here’s what preliminary tests show