Apple recunoaște că iPhone 15 Pro se supraîncălzește. Promite rezolvarea prin update-uri software

Scris de | 2 octombrie, 2023
Apple recunoaște că iPhone 15 Pro se supraîncălzește. Promite rezolvarea prin update-uri software

În urma multor plângeri despre noile modele iPhone 15 Pro, care par că se încălzesc mai mult decât modelele anterioare, chiar și în utilizare normală, Apple a oferit, în sfârșit, o declarație oficială despre această situație. Reprezentanții companiei asigură însă utilizatorii că au fost identificate problemele și că acestea vor fi rezolvate în urma unor update-uri, care vor veni atât din partea sa, prin actualizări de iOS 17, cât și din partea producătorilor de aplicații.

iPhone 15 Pro și 15 Pro Max vor fi actualizate în curând

Este rar pentru Apple să recunoască o astfel de problemă în mod public, de obicei oferind un update pentru problemă în următoarea versiunea de iOS fără să o adreseze în public. Se pare însă că discuția din jurul supraîncălzirii noilor iPhone-uri a atins cote pe care nici măcar Apple, cea mai valoroasă companie din lume, nu le poate ignora. Pe lângă un bug din iOS care se manifestă doar la „anumiți” utilizatori, și câteva aplicații consumau prea multă baterie în fundal, chiar dacă nu erau active pe ecran.

„Am identificat câteva condiții care pot cauza ca iPhone-ul să funcționeze mai cald decât era de așteptat. Dispozitivul se poate simți mai cald în primele zile după configurarea sau restaurarea dispozitivului din cauza activității sporite în fundal.

Am găsit, de asemenea, o eroare în iOS 17 care afectează unii utilizatori și care va fi remediată într-o actualizare de software. O altă problemă implică unele actualizări recente ale aplicațiilor terțe care le determină să supraîncărce sistemul. Lucrăm cu acești dezvoltatori de aplicații la remedieri care sunt în proces de lansare.”, au declarat reprezentanții Apple pentru Forbes.

Este posibil ca update-ul să nu rezolve de tot supraîncălzirea

Cel mai probabil însă, aceste soluții nu vor rezolva complet problemele de performanță pe care noile telefoane le au. În testele de performanță, s-a dovedit că noul procesor A17 Pro rulează mai fierbinte decât A16 Bionic de anul trecut și că acesta își limitează performanța mai repede. Totuși, limitarea performanței este în ton cu modelele anterioare și cu cea a concurenței directe din piață (Samsung), ajungând pe la 60-65% din totalul disponibil.

Motivul pentru care nu vedem o îmbunătățire a răcirii pe noile modele, în ciuda faptului că procesorul este realizat folosind un proces de fabricație nou și mai eficient, pe 3nm, este datorat și noilor materiale de fabricare. Titanul, folosit pentru rama exterioară pe iPhone 15 Pro și Pro Max, conduce mai greu căldura spre exterior, față de oțelul folosit în anii precedenți, sau decât aluminiul, folosit pe modelele iPhone 15 și 15 Plus.

 

Sursa: Forbes