Xiaomi, primul producător care lansează update la Android 14 în versiune finală. Lista telefoanelor compatibile

Scris de | 6 octombrie, 2023
Xiaomi, primul producător care lansează update la Android 14 în versiune finală. Lista telefoanelor compatibile

Lansarea unei versiuni noi de Android pe dispozitivele Google marchează, de obicei, startul perioadei în care companiile partenere încep să ofere versiuni beta ale propriilor versiuni, bazate pe aceasta. Se pare că în cazul Android 14, unii producători de telefoane au putut „fura” startul, întrucât Xiaomi oferă deja noul Android 14 în versiune finală pe câteva dintre telefoanele sale din gama high-end.

XIaomi nu este o companie cunoscută pentru actualizări rapide la noi versiuni de Android. Ba chiar uneori lansează versiuni noi de MIUI, interfața sa proprietară, fără să treacă telefoanele și pe un nou Android. În 2023 însă, Xiaomi este cel mai rapid producător de telefoane care aduce Androdi 14 în versiune finală pe trei smartphone-uri de top, lansate în 2023 și 2022.

Lista telefoanelor Xiaomi care au primit deja Android 14

  • Xiaomi 13
  • Xiaomi 13 Pro
  • Xiaomi 12T

În ciuda faptului că producătorul chinez a lansat în urmă cu doar câteva săptămâni noua serie de dispozitive Xiaomi 13T, doar flagship-urile de la începutul acestui an, din seria Xiaomi 13 și modelul 12T de anul trecut sunt actualizate încă din prima zi la noul Android 14. Urmează probabil să primim o listă cu toate telefoanele companiei care vor putea fi actualizate la noua versiune a sistemului de operare.

Actualizarea va avea loc în mai multe trepte, deci dacă aveți un Xiaomi 13, 13 Pro sau 12T deja și încă nu ați primit update-ul, asta nu înseamnă că este o eroare. Acesta va apărea cu siguranță în următoarele câteva zile printr-o notificare.

https://twitter.com/Xiaomi/status/1709577882782024171

În trecut, companii precum Samsung și OnePlus erau primele care reușeau să aducă pe piață cel mai nou Android pe cele mai recente flagship-uri, însă, momentan, niciuna dintre companii nu a oferit o perioadă de lansare pentru variantele finale.

Android 14 nu este un upgrade major, iar anumite funcții sunt păstrate de către Google exclusiv pentru telefoanele Pixel. Puteți citi pe acest link un articol despre noutățile aduse de noua versiune.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Android Police