Utilizatorii de iPhone se cam feresc să instaleze noul iOS 17

Scris de | 9 octombrie, 2023
Utilizatorii de iPhone se cam feresc să instaleze noul iOS 17

Utilizatorii de iPhone nu par a fi foarte grăbiți să treacă la noul iOS 17, conform unui studiu de piață independent. Având în vedere că toate telefoanele Apple lansate în ultimii cinci ani sunt compatibile încă din prima zi cu noua versiune, și că alte variante ale sistemului de operare au fost mult mai rapid adoptate, faptul că mai puțin de un sfert din utilizatorii de iPhone au făcut momentan trecerea, indică, cel mai probabil, neîncrederea în noua versiune.

Rata de adopție pentru iOS 17 este la un nivel scăzut față de anii precedenți

Așa cum ne-am obișnuit deja de câțiva ani, iOS 17 a fost lansat cu o serie de probleme. Apple s-a grăbit și a lansat rapid câteva actualizări minore, pentru a corecta punctual anumite bug-uri, precum cel care supraîncălzea modelele iPhone 15 Pro. Totuși, întreaga discuție din jurul problemelor de acest gen pare că i-a convins pe unii utilizatori să rămână prudenți și să păstreze instalat vechiul iOS 16 care încă funcționează fără probleme.

Mixpanel, o companie care monitorizează instalările versiunilor de iOS, a publicat un raport în care arată că doar 23,1% dintre utilizatorii de iPhone au trecut la noua variantă iOS 17, în toate cele patru versiuni ale sale. iOS 16 este în continuare cea mai populară versiune cu 42% din total. Restul de 35% reprezintă utilizatorii care folosesc în continuare iOS 15 sau versiuni mai vechi.

Când punem însă în balanță faptul că noile modele iPhone 15 s-au dovedit a fi foarte populare în piață, în special datorită upgrade-ului de la port Lightning la USB-C, putem presupune și că dintre cei 23% dintre utilizatorii de iOS 17, o parte semnificativă folosesc cele mai noi telefoane care au venit cu software-ul preinstalat. Acest lucru sugerează că un număr foarte mic de clienți Apple au instalt de bunăvoie noul iOS.

Noua versiune nu aduce îmbunătățiri majore

Și iOS 16 s-a confruntat cu o adopție mai slabă decât în anii precedenți. Au trecut patru luni pentru a ajunge să fie instalată pe 70% dintre iPhone-urile active. Cu doar câțiva ani în urmă, iOS 12 era instalat deja pe 75% dintre iPhone-uri în doar două luni de la lansare.

Utilizatorii de iPhone care rămân pe iOS 16 nu pierd prea multe funcții noi importante. Apple a introdus odată cu noua versiune funcii precum Contact Posters, NameDrop, mesagerie iMessage îmbunătățită, modul StandBy și posibilitatea de a lăsa mesaje video la apeluri pierdute pe FaceTime, însă niciuna dintre capabilități nu pare să fie foarte importantă.

Etichete: ,

Sursa: Mixpanel