Grand Theft Auto 6 va fi un salt tehnologic imens față de Red Dead Redemption 2

Scris de | 11 octombrie, 2023
Grand Theft Auto 6 va fi un salt tehnologic imens față de Red Dead Redemption 2
Sursă imagine: reddit.com/u/VictorSanand

În ciuda eforturilor celor de la Rockstar de a ține secrete informațiile legate de Grand Theft Auto 6, internetul nu mai este un loc sigur de ascuns chestii. Recent, o publicație cu credibilitate în sfera pasionaților de GTA, Rockstar Mag a publicat un material în care discută despre motorul grafic pe care este construit următorul joc de la Rockstar Games. Este vorba despre același RAGE Engine pe care dezvoltatorii l-au folosit și pentru Red Dead Redemption 2, doar că îmbunătățirile sunt mult mai mari de această dată.

Părțile care au primit cea mai mare atenție sunt motorul de fizică, modul în care trece timpul în joc, calitatea vizuală și inteligența artificială. Ca de fiecare dată, cu lansarea lui Grand Theft Auto 6 cei de la Rockstar Games vor să revoluționeze ce înseamnă gamingul. Dacă este să ne luăm după ultimele proiecte ale studioului, nu cred că există cineva care să nu creadă că pot livra ceva nemaivăzut. Și informațiile care au apărut ne pictează o imagine foarte promițătoare.

Care sunt marile schimbări din Grand Theft Auto 6?

Grand Theft Auto 6 este plasat în Vice City, o reinterpretare a orașului Miami din Florida, SUA. Dar acțiunea jocului se va întinde pe o suprafață mai mare a statului American, ceea ce înseamnă că zonele ocupate de apă vor juca un rol important. Florida este o zonă plină de mlaștini, cu ieșire directă la ocean și cu o cultură strâns legată de apă – Rockstar vor să portretizeze cât mai bine asta, așa că fizica apei a fost un elment principal al procesului de dezvoltare. Divizia RAGE Technology Group din cadrul Rockstar a creat un sistem revoluționar care va calcula fizica apei în timp real, adică un soi de… water tracing?!

Alte schimbări importante le vom putea observa atunci când conducem mașinile din joc. Adică, na, se numește Grand Theft Auto, doar că sistemul de driving din jocurile astea nu a fost niciodată ceva revoluționar; până acum. Toate vehiculele se bucură de o creștere semnificativă a poligoanelor, astfel accidentele și daunele suferite de acestea vor fi mult mai realiste. Câteva zvonuri de pe reddit vorbesc chiar și despre un sistem de lock picking care va face furtul anumitor vehicule mult mai dificil. Combinat cu alte informații care discută despre abordarea mult mai stealth a misiunilor, pare că Grand Theft Auto 6 va fi un joc ceva mai realist decât cele dinaintea lui. O schimbare în bine dacă este să mă întrebați pe mine, mai ales cu atenția la detalii pe care o are Rockstar.

Cică lansarea ar fi undeva în martie 2025, și cumva are sens. Au început să apară zvonuri din ce în ce mai detaliate, deja oamenii discută despre motorul grafic și îmbunătățiri, iar după marele leak din septembrie 2022 știm cu certitudine că jocul deja este în stadiu avansat de dezvoltare, poate chiar în procesul de finisare pe-acum. Asta mă face să cred că un anunț din partea Rockstar este inevitabil, cât despre când, probabil iarnă – primăvară. De obicei anunțul vine cam la un an distanță de lansare, deci s-ar alinia numai bine.

Etichete: , ,