Noi probleme cu iPhone 15 Pro Max. Utilizatorii raportează burn-in pe ecran după doar câteva zile de utilizare

Scris de | 12 octombrie, 2023
Noi probleme cu iPhone 15 Pro Max. Utilizatorii raportează burn-in pe ecran după doar câteva zile de utilizare

Seria iPhone 15 pare să fie „blestemată”, întrucât noi probleme cu flagship-urile Apple ies la iveală aproape în fiecare zi de la lansarea de pe 22 septembrie. După ce utilizatorii s-au plâns de probleme de supraîncălzire, pe care Apple le-a rezolvat deja printr-un update de software, mai mulți utilizatori raportează acum deja probleme cu ecranele OLED de pe modelele iPhone 15 Pro Max, în special. Se pare că luminozitatea înaltă, de peste 2.000 nits duce la degradarea panelului mai rapid, fiind deja prezentă retenție de imagine și burn-in.

Mai mulți utilizatori de iPhone 15 Pro Max s-au trezit cu urme permanente de burn-in pe ecranele OLED

Tehnologia OLED a fost dintotdeauna predispusă la burn-in, însă avansul tehnologic a dus la reducerea riscurilor destul de mult. De altfel, Apple folosește OLED-uri pe telefoanele sale de top încă din 2017, beneficiind de cele mai performante și mai scumpe ecrane produse de Samsung, cel mai avansat producător de astfel de paneluri din piață. Astfel, apariția burin-in-ului pe telefoane de peste 1400 de euro după doar câteva zile de utilizare, este ceva complet neașteptat.

Noile iPhone-uri 15 Pro și Pro Max au cele mai luminoase ecrane de pe iPhone de până acum, depășind 2.000 de nits în lumina soarelui. Cu cât luminozitatea este la un nivel mai înalt pe perioade mai lungi de timp, și cu cât dispozitivul se încinge mai tare, cu atât riscul de burn-in este mai mare. Totuși, modelele iPhone 14 Pro de anul trecut aveau de asemenea ecrane cu 2.000 nits luminozitate și nu par să fi fost afectate de astfel de probleme. Asta sugerează în schimb că este vorba despre un stoc de componente defecte, care afectează o parte dintre utilizatorii de iPhone 15 Pro. Alternativ, este posibil ca Samsung sau ceilalți furnizori să fi schimbat ceva în procesul de producție.

Elementele statice „imprimate” permanent pe panelul OLED diferă de la utilizator la utilizator, dar în principal rămâne ceasul din partea de sus a ecranului de blocare (probabil de la modul Always On Display), rămân iconițele de pe ecranul principal, elementele grafice care indică semnalul și bateria și tastatura virtuală. Aceste urme nu se văd însă în utilizare normală, ci doar atunci când luminozitatea ecranului este scăzută și afișată pe anumite nuanțe de culoare, precum un gri închis sau galben.

Momentan este prea devreme pentru a spune cu siguranță că este o problemă care afectează un număr mare de utilizatori.

Etichete: ,