Apple poate instala update-uri pe iPhone fără să îl scoată din cutie, wireless

Scris de | 16 octombrie, 2023
Apple poate instala update-uri pe iPhone fără să îl scoată din cutie, wireless

Apple dezvoltă o nouă tehnologie care îi va permite să facă update la iPhone-uri înainte ca acestea să fie scoase din cutie. Practic, vei putea cumpăra un telefon nou, într-o cutie sigilată, care are instalată cea mai nouă versiune de iOS, chiar dacă software-ul a fost lansat după ce telefonul a ajuns pe raftul magazinelor. Această tehnologie pare că este într-un stadiu de dezvoltare foarte avansatat, urmând să ajungă în magazinele oficiale Apple în următoarele câteva luni.

Noul dispozitiv pentru actualizări va fi disponibil exclusiv angajaților Apple

Conform newsletter-ului Power On pe care Mark Gurman îl publică săptămânal pe Bloomberg, Apple are acum capacitatea de a actualiza software-ul de pe iPhone fără a fi necesară desigilarea pachetelor. Dispozitivul care permite acest lucru necesită doar plasarea cutiei telefonului deasupra. Folosind tehnologii wireless, acest dispozitiv poate „trezi” telefonul, aplica noul software și închide dispozitivul, complet automat. Astfel, atunci când noii clienți scot telefonul din cutie, vor avea deja cea mai recentă versiune de iOS instalată.

Motivul pentru care Apple ar putea alege această cale nu este doar siguranța dispozitivelor, întrucât noile versiuni de software includ și actualizări de securitate, ci îmbunătățirea experienței de „unboxing”. Dacă nu cumperi un telefon imediat după lansare, înainte să îl poți folosi, ești forțat să faci update la cea mai recentă versiune de software. Acest proces de update poate dura de la câteva minute la câteva zeci de minute, în funcție de viteza conexiunii și gradul de aglomerare pe serverele Apple. Având deja cel mai nou software, poți începe să folosești telefonul mult mai repede.

Angajații din magazine vor putea configura telefoanele clienților mai repede

Probabil că și în magazine, atunci când clienții cer asistență din partea angajaților Apple, procesul de update creează mulți timpi morți în programul acestora. Dacă toate telefoanele de pe stoc sunt actualizate automat atunci când apare un nou update, timpul acestora este mai bine optimizat, iar clienții nu vor trebui să piardă la fel de mult timp atunci când cumpără și activează un nou dispozitiv.

Momentan, dispozitivul proprietar de update va fi disponibil exclusiv pentru angajații magazinelor Apple. În timp, compania ia în considerare să ofere aceste dispozitive și partenerilor din telecom. Nu este clar dacă și magazinele partenere, care distribuie oficial produsele sale vor primi în timp acces la acest dispozitiv.

Primele magazine Apple vor primi capabilitatea de a actualiza iPhone-uri sigilate înainte de sfârșitul anului 2023.

Etichete: , , ,

Sursa: Bloomberg