Primele imagini cu Xiaomi 14 Pro sugerează inspirații de design de la iPhone

Scris de | 16 octombrie, 2023
Primele imagini cu Xiaomi 14 Pro sugerează inspirații de design de la iPhone

Xiaomi 14 Pro, alături de un model „standard” ar urma să fie lansat săptămâna viitoare, conform celor mai recente zvonuri. Noile flagship-uri ale companiei chineze ar putea fi primele echipate cu noul chipset de top de la Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3, care urmează să fie anunțat oficial cu doar câteva zile înainte, în cadrul Snapdragon Summit, care are loc între 24 și 26 octombrie. Așa cum era de așteptat pentru telefoane noi, care urmează să fie lansate foarte curând, avem și primele imagini cu design-ul Xiaomi 14 Pro, publicate în parteneriat de OnLeaks și 91mobiles.

Producătorii de telefoane se întorc la ecrane plate

Se pare că toată industria începe să „fugă” de design-ul cu ecrane curbate, care a dominat piața încă de la lansarea modelelor Galaxy S6 de la Samsung. În ciuda faptului că aceste ecrane fac telefoanele să arate bine în imaginile de presă, curbura laterală s-a dovedit a fi doar un avantaj estetic, nu și unul la nivel funcțional. Astfel, Xiaomi 14 Pro pare să renunțe la ecranul curbat de pe 13 Pro. Am putea spune că noul Xiaomi seamănă mai mult cu un iPhone decât cu modelul anterior.

Sunt mai multe elemente de design care sugerează asta. Pe lângă ecranul plat, avem și margini mai plate pe laterale, cu o ușoară curbură la îmbinarea panelurilor de sticlă, la fel ca în cazul seriei iPhone 15. Apoi, modulul de cameră, care găzduiește patru camere în loc de trei, adoptă un design cu obiective încadrate individual în cercuri, la fel ca pe iPhone.

Ce un pare să fie la fel ca pe iPhone este însă textura capacului de pe spate. Apple a adoptat sticlă mată pe toate modelele din 2023, în timp ce Xiaomi 14 Pro pare că rămâne la aspectul de „oglindă”, care atrage imediat amprentele.

Din păcate, aceste imagini nu dezvăluie mai multe despre noile telefoane. Știm și că grosimea noului Xiaomi 14 Pro va fi de 8,7mm și că va avea un ecran de 6,6”, dar aceste infromații nu sunt atât de utile pentru a determina capabilitățile sale hardware și foto. Cel mai probabil însă, noile modele vor păstra senzorul foto de 1” pe care l-am întâlnit pe Xiaomi 13 Pro și Ultra, iar noul procesor Snapdragon 8 Gen 3 va oferi procesare mai avansată pentru camere. Nu vedem un logo Leica în aceste imagini, însă vorbim momentan despre randări 3D pe baza unor planuri în format CAD. Cel mai probabil, parteneriatul cu Leica va continua.

Etichete: ,

Sursa: 91mobiles