MWC 2023: Xiaomi 13 și Xiaomi 13 Pro, lansate oficial în România – Preț, specificații și disponibilitate

Scris de | 26 februarie, 2023
MWC 2023: Xiaomi 13 și Xiaomi 13 Pro, lansate oficial în România – Preț, specificații și disponibilitate

Xiaomi a lansat cea mai nouă linie flagship, Xiaomi 13, la nivel internațional, în cadrul unui eveniment de lansare desfășurat în Barcelona, Spania. Cele două modele flagship sunt dezvoltate în parteneriat cu Leica și oferă lentile optice profesionale Leica, precum și o serie de capabilități software pentru a completa experiența. Alte specificații premium incluse sunt cel mai nou procesor Snapdragon 8 Gen 2 și sistemul Surge pentru gestionarea bateriei dezvoltat de Xiaomi.

De asemenea, în timpul lansării a fost prezentat și modelul Xiaomi 13 Lite, care oferă capabilități imagistice mai bune pentru portrete și opțiuni extinse de fotografiere pentru tinerii pasionați de acest segment. 

Sistem de camere dezvoltat alături de Leica

Toate aspectele sistemelor de camere prezente la Xiaomi 13 și Xiaomi 13 Pro, de la hardware și calitatea imaginii până la design-ul interfețelor UI/UX, au fost create în colaborare cu Leica pentru a livra o experiență de fotografie pe mobil la nivel profesional. Ambele telefoane sunt dotate cu un setup triplu de camere cu lentile optice Leica. 

Sistemul de camere Leica Vario-Summicron 1:19-2.2/14-75 ASPH. al Xiaomi 13 Pro acoperă distanțe focale de la 14 mm până la 75 mm și este compus dintr-o cameră principală cu unghi-larg de 23 mm cu senzor ultra-larg IMX989 de 1 inci, o cameră telefoto ”floating” de 75 mm și o cameră cu unghi ultra-larg de 14 mm.

Prezent pentru prima oară pe Xiaomi 12S Ultra, senzorul IMX989 este cel mai mare încorporat vreodată pe un smartphone. Cu un interval dinamic extins, capabilități mai bune pentru capturarea luminii și răspuns rapid, acest senzor mare asigură imagini colorate cu un contrast distinct și texturi mai bine definite.

Pe de altă parte, modelul Xiaomi 13 acoperă o arie optică a zoom-ului de la 0.6x până la 3.2x și este dotat, de asemenea, cu lentile telefoto de 75 mm. 

Xiaomi 13 și Xiaomi 13 Pro oferă o arie mai largă de setări detaliate ale opțiunilor camerei. Sistemul de lentile profesional și caracteristicile software asigură distanțe focale și profunzimi vizuale mai bune pentru a permite fotografierea unor portrete cu efect bokeh. Utilizatorii au la dispoziție și două stiluri fotografice distincte, Leica Authentic Look și Leica Vibrant Look, ce le oferă posibilități estetice variate. Interfața UI a camerei are un design ușor de folosit, dar au fost incluse și alte noi funcții de divertisment, precum filtrele Leica, watermark-ul Leica și sunetul clasic al declanșatorului Leica.

Ambele telefoane oferă o optimizare mai bună a imaginilor și permit ajustarea manuală a parametrilor de fotografiere în modul pro. Xiaomi 13 Pro are suport Adobe pentru 10-Bit RAW DNG Camera și Color Profiles și le dă posibilitatea profesioniștilor să editeze mai ușor imaginile în Adobe Photoshop și Adobe Lightroom.   

Xiaomi 13 și Xiaomi 13 Pro sunt device-uri potrivite pentru videografii profesioniști, deoarece ambele au suport „Create in Dolby Vision” cu o arie de culorii vii, rate de contrast exacte și detalii bogate, posibilități de captură 4K Ultra Night Videos și stabilizare video HyperOIS.

Snapdragon 8 Gen 2 și Xiaomi Surge

Atât Xiaomi 13, cât și Xiaomi 13 Pro sunt dotate cu Snapdragon 8 Gen 2, care asigură o procesare grafică îmbunătățită prin performanțele GPU și o eficiență energetică cu 42%, respectiv 49%, mai mari în comparație cu generația precedentă. Performanțele CPU și eficiența energetică au fost îmbunătățite cu 37%, respectiv 47%. Aceste performanțe pun în funcțiune accesul facil și viteze bune în momentul unor activități cum ar fi fotografia computerizată, AI în timp real și gaming și, în același timp, prelungesc durata zilnică de viață a bateriei.   

Cele două dispozitive au și suport Wi-Fi 7 prin intermediului Qualcomm FastConnect 7800 Mobile Connectivity System. Xiaomi 13 Pro este dotat cu tehnologie High Band Simultaneous (HBS) Multi-Link care asigură conexiuni multiple și simultane de 5 GHz și 6 GHz și este capabil să atingă viteze de până la 5.8 Gbps, cu latență redusă și capabilități de rețea foarte bune. Pe de altă parte, Xiaomi 13 are tehnologie Dual Band Simultaneous (DBS) Multi-Link operation și poate atinge viteze de rețea de până la 3.6 Gbps.   

Xiaomi 13 și Xiaomi 13 Pro sunt echipate cu sistemul de management al bateriei Xiaomi Surge, care utilizează cipul de încărcare Surge dezvoltat de Xiaomi, pentru o durată de viață mai lungă și o experiență îmbunătățită. Xiaomi 13 are o baterie de 4,500 mAh care rezistă fără probleme de-a lungul unei zile. Se încarcă rapid prin fir la 67W și wireless, la 50W. Xiaomi 13 Pro are o baterie de 4,820 mAh, cu tehnologie HyperCharge la 120W, capabilă să încarce telefonul la 100% în aproximativ 19 minute.

Design și Display-uri

Disponibil în culori clasice sau mai puțin clasice, negru, alb și Flora Green, Xiaomi 13 adoptă un design cu ecran plat și un spate curbat 2.5D. În plus, are un raport corp-ecran de 93.3% și margini subțiri de 1.61 mm, care asigură o experiență bună de vizionare pe un dispozitiv cu astfel de dimensiuni. Echipat cu un ecran AMOLED FHD+ de 6.36 inci, Xiaomi 13 redă conținutul cu acuratețe mai mare, iar materialul E6 AMOLED asigură un consum de energie redus.

De asemenea, Xiaomi 13 Pro are două variante de culoare, alb ceramic și negru ceramic. Display-ul folosit la acest model este AMOLED WQHD+ de 6.73 inci. Tot datorită materialului E6, este capabil să atingă o strălucire de 1,200 niți în full-screen și o strălucire maximă de 1,900 de niți și redă cu acuratețe culorile, datorită standardului TrueColor pentru display. Cu suport Dolby Vision, HDR10+, HDR10, HLG, precum și Dolby Atmos, dispozitivul livrează experiențe mai bune.

Ambele telefoane au certificare IP68 de rezistență la praf și apă.

Servicii premium

Notabil este și faptul că Xiaomi 13 Pro și Xiaomi 13 vor oferi trei generații de update-uri de sistem Andorid și alți cinci ani de update-uri și patch-uri de securitate. Utilizatorii celor două dispozitive pot beneficia de până la 6 luni de abonamente gratuite pentru până la 2TB de stocare de date în cloud-ul Google One, ceea ce le va asigura spațiu de stocare extins, dar și de abonament gratuit timp de până la 6 luni la YouTube Premium, cu acces fără reclame la aplicațiile YouTube și YouTube Music. În plus, datorită suportului digital Android pentru funcția car key, Xiaomi 13 Pro și Xiaomi 13 le vor permite utilizatorilor să folosească cheia digitală pentru a-și descuia, încuia și porni mașinile.

Suplimentar, utilizatorii Xiaomi 13 Pro și Xiaomi 13 vor primi o reparație gratuită în afara garanției în primele 12 luni de la achiziționare. Pentru a îmbunătăți experiențele post-vânzare, Xiaomi oferă de acum programul Smartphone International Warranty Service în peste 40 de piețe din întreaga lume. Utilizatorii telefoanelor Xiaomi 13 Pro care îndeplinesc condițiile de garanție se vor bucura de garanție de service globală la oricare dintre centrele autorizate Xiaomi.

Xiaomi 13 Lite și camerele duale frontale destinate pasionaților de social media

Xiaomi 13 Lite se adresează tinerilor utilizatori, pasionați de selfie-uri, crearea de story-uri și diferite scenarii. Prin camerele duale frontale și specificațiile software, acest dispozitiv a fost gândit pentru a le satisface dorințele. Camera frontală de 32MP realizează fotografii clare, în timp ce camera frontală de 8MP oferă informații adiționale în privința profunzimii pentru ca efectul de bokeh să fie cât mai natural în portretele-selfie.

Pentru a adăuga un plus de valoare și a-i ajuta pe creatorii de conținut, dispozitivul oferă și funcții utile, precum Dynamic Framing, care detectează automat numărul de personaje dintr-un cadru, ajustează câmpul vizual și face zoom automat în funcție de necesități, pentru a înlătura distorsiunile din fotografiile selfie. Alte funcții utile sunt Selfie zoom, Pocket mirror și Xiaomi Selfie Glow, toate cu rolul de a oferi selfie-uri de calitate și de a îmbunătăți apelurile video. Pentru a asigura o utilizare cât mai plăcută, Xiaomi 13 Lite este echipat cu un procesor puternic, Snapdragon 7 Gen 1, un display AMOLED cu rată de refresh de 120 Hz și capabilități de încărcare rapidă la 67W.

Toate aceste specificații vin într-un pachet de dimensiuni reduse, 7.23 mm grosime și 171 de grame, cu o baterie de 4,500 mAh, ce asigură o utilizare ușoară a dispozitivului și, în același timp, suficientă energie pentru întreaga zi.     

Seria Xiaomi 13: Prețuri și disponibilitate

Seria Xiaomi 13 va fi disponibilă la vânzare începând cu data de 8 martie, pe canalele oficiale Xiaomi din România: Orange, Vodafone, Telekom, Digi, eMAG, Flanco, PC Garage, evoMAG și pe mi-home.ro

Xiaomi 13 Pro va fi disponibil în România, în două variante de culoare: negru ceramic și alb ceramic, în varianta de stocare 12GB+256GB, la prețul recomandat de vânzare de 6199 lei. Pentru precomenzile plasate în perioada 27 februarie – 7 martie, în rețeaua partenerilor autorizați (Orange, Vodafone, Telekom, eMAG, Flanco, PC Garage, evoMAG și pe mi-home.ro), utilizatorii vor primi gratuit un aspirator Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite, în limita stocului disponibil.    

Xiaomi 13 va fi disponibil în România în două variante de culoare: negru și Flora Green, în varianta de stocare 8GB+256GB, la prețul recomandat de vânzare de 4699 lei. Pentru precomenzile plasate în perioada 27 februarie – 7 martie, în rețeaua partenerilor autorizați (Orange, Vodafone, Telekom, eMAG, Flanco, PC Garage, evoMAG și pe mi-home.ro), utilizatorii vor primi gratuit un aspirator Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite, în limita stocului disponibil.   

Disponibilitatea și prețurile modelului Xiaomi 13 Lite în România vor fi anunțate în curând.

Etichete: , , , , , , , ,