Apple va rezolva problemele de „burn-in” cu update-ul iOS 17.1, fără o vizită la service

Scris de | 18 octombrie, 2023
Apple va rezolva problemele de „burn-in” cu update-ul iOS 17.1, fără o vizită la service

Se pare că problemele care au dus la retenție de imagine pe modelele iPhone 15 Pro la doar câteva zile de la lansare pot fi rezolvate prin software. Update-ul iOS 17.1, care este așteptat pentru lansare pe data de 24 octombrie, ar trebui să rezolve urmele lăsate pe ecran pe modelele afectate, și să prevină apariția lor în viitor. Acest lucru înseamnă că nu este vorba despre burn-in, așa cum se credea inițial.

iOS 17.1 este așteptat peste doar câteva zile

Ecranele OLED trebuie să îți reîmprospăteze pixelii după câteva ore de utilizare, proces care se face, de obicei, atunci când dispozitivele nu sunt în utilizare. Televizoarele au un sistem intern care activează modul de împrospătare, pentru a îndepărta eventuale urme lăsate de elementele statice de pe ecran. Se pare că ceva similar există și pe iPhone (și probabil toate telefoanele cu ecrane OLED din piață), dar un bug software nu permite pornirea acestui ciclu de „curățare”.

Recent, au apărut rapoarte și de la utilizatori de iPhone 12, 13 și 14 Pro cu probleme similare, deci nu este o problemă hardware de la iPhone 15 Pro.

iOS 17.1 promite că va rezolva probleme „care cauzează persistența imaginilor pe ecran”, cât și alte bug-uri identificate în ultimele câteva săptămâni. Unii utilizatori nu mai puteau seta tonuri de apel cumpărate de pe App Store pentru alerte, alții se plângeau că funcția Significant Location se reseta după împerecherea cu un Apple Watch, în timp ce tastatura Apple pe anumite modele răspundea mai greu la comenzi. Toate acestea vor fi rezolvate cu iOS 17.1

Apple nu a anunțat oficial o dată, însă zvonurile spun că pe 24 octombrie, software-ul va ajunge pe toate iPhone-urile compatibile. Având în vedere că zvonurile din ultima perioadă despre lansările de software Apple s-au dovedit a fi bazate pe informații reale, probabil că și această dată este corectă. Desigur, luăm această informație ca pe un zvon.

Etichete: , , , ,