Următorul flagship Honor se inspiră de la Apple cu o „insulă dinamică” în ecran

Scris de | 20 octombrie, 2023
Următorul flagship Honor se inspiră de la Apple cu o „insulă dinamică” în ecran

După ce a pornit un adevărat trend cu „notch”-ul din ecranele smartphone-urilor, un element de design copiat de majoritatea companiilor din industrie, Apple pare că pornește încă un trend: insula dinamică. Cel mai nou brand care pare că va adopta un decupaj central de dimensiuni mai mari în ecran este Honor, conform noilor imagini scăpate pe internet. Se pare că Magic 6 Pro va avea un ecran cu un decupaj foarte similar cu cel de pe iPhone 14 Pro și iPhone 15.

Magic 6 Pro va integra un decupaj similar cu cel de pe iPhone 14 Pro și seria 15

Samsung, Xiaomi și alte brand-uri de top s-au ferit de noua insulă dinamică de la Apple, preferând să apeleze în continuare la decupaje mai subtile în ecran și la o singură cameră frontală. Honor pare că pregătește însă un modul pentru cameră ceva mai avansat, probabil cu senzori în plus pentru deblocare facială. Astfel, decupajul central este mult mai lat, fiind vizibile două lentile de camere de-o parte și de alta a „pilulei”. Întrucât centrul este lipsit de senzori vizibili, acolo ar putea fi integrate componente pentru scanare facială 3D, precum un proiector de puncte și o cameră cu infraroșu.

Aceasta nu ar fi prima dată când companii precum Huawei și Honor implementează astfel de sisteme de autentificare, acestea fiind prezente pe unele generații mai vechi de telefoane, inclusiv cu notch similar cu cel de la Apple. Rămâne de văzut dacă Honor va reuși să facă și elemente software dinamice care să interacționeze cu această zonă din ecran, la fel ca Apple. Eforturile altor companii de până acum pentru a „clona” insula dinamică nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor.

Din păcate, în afără de faptul că decupajul din ecranul Honor Magic 6 Pro este mai mare decât cele de pe telefoanele obișnuite, și este poziționat central, nu putem observa prea multe detalii din noua imagine. Telefonul este încastrat într-o husă care îi ascunde design-ul, așa cum se obișnuiește în industrie pentru telefoanele încă nelansate, care sunt în teste. Putem estima însă că va fi cam la fel de mare precum modelul Magic 5 Pro de anul acesta.

O dezamăgire pentru cei care preferă telefoanele cu ecrane plate este că nici în 2024, Honor nu va renunța la curbura de pe marginea dispozitivului. Telefonul este așteptat abia prin luna martie, echipat cu Snapdragon 8 Gen 3 și probabil camere foarte performante. În prezent Honor Magic 5 Pro se află pe locul al șaselea în clasamentul camerelor de telefon, în spatele Huawei P60 Pro, iPhone 15 Pro și Pro Max, Google Pixel 8 Pro și Oppo Find X6 Pro. Diferențele între aceste modele sunt de câte 1-2 puncte per loc în clasament, deci toate au camere de top, iar Magic 6 Pro va continua, cel mai probabil, tot în această direcție.

Desigur, sursa acestor imagini este rețeaua de socializare Weibo din China, de unde au fost și retrase eventual, dar nu înainte ca publicația The Tech Outlook să le salveze și să le publice pe site-ul său.

Etichete: , , ,

Sursa: The Tech Outlook