WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite telefoane cu Android. Doar puțini utilizatori sunt afectați

Scris de | 25 octombrie, 2023
WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite telefoane cu Android. Doar puțini utilizatori sunt afectați

WhatsApp spune „adio” versiunii de Android 4.4 KitKat. Vechea versiune a sistemului de operare de la Google nu va mai fi de acum înainte compatibilă cu platforma de chat, ceea ce înseamnă că singura metodă pentru a rămâne utilizator de WhatsApp pentru cei afectați este să treacă fie la o versiune mai nouă de Android, dacă este disponibilă pe acele dispozitive, fie să treacă la un telefon mai nou.

Android 4.4 KitKat, scos de pe lista de suport pentru WhatsApp

Conform Google, la nivel mondial, mai puțin de 0,5% dintre utilizatorii de smartphone-uri cu Android încă folosesc versiunea 4.4 KitKat, raport care datează din luna mai. Astfel, decizia Meta de a renunța la suport pentru vechea versiune a fost destul de ușor de făcut. Totuși, Android KitKat este o versiune veche de aproape 10 ani, fiind lansată pe 31 octombrie 2013. Aceasta a fost disponibilă pe telefoane lansate până în 2014. Asta înseamnă că cele mai recente variante de telefoane cu Android 4.4 sunt lansate în urmă cu mai bine de 8 ani. Cel mai probabil, multe dintre aceste dispozitive nici măcar nu mai sunt în stare funcțională, iar altele au primit probabil update la Android 5.0.

Începând de pe data de 24 octombrie 2023, aplicația WhatsApp poate fi instalată și rulată doar pe Android 5.0 sau mai nou. Prin renunțarea la versiuni mai vechi ale sistemului de operare, companiile eliberează timp de dezvoltare din partea echipei de producție pentru a se concentra pe îmbunătățirea suportului pentru alte platforme, sau pentru dezvoltarea de capabilități și funcții noi. Practic, la fiecare update, există acum o platformă în minus pe care aplicația trebuie testată și ajustată pentru a funcționa corect.

Ultima dată când WhatsApp a renunțat la suport pentru o versiune de Android a fost în 2021, când versiunile Android 4.1-4.3 au fost eliminate de pe lista de suport oficial. Compania face același lucru și cu versiunile mai vechi de iOS. Momentan, cea mai veche versiune de iOS compatibilă cu WhatsApp este iOS 12.

Etichete: , ,

Sursa: Android Police