DJI lansează Osmo Pocket 3, o cameră de vlogging compactă cu senzor de 1″ și gimbal integrat

Scris de | 26 octombrie, 2023
DJI lansează Osmo Pocket 3, o cameră de vlogging compactă cu senzor de 1″ și gimbal integrat

DJI a lansat Osmo Pocket 3, o nouă cameră compactă pentru vlogging, care rivalizează în funcții și capabilități camere mult mai mari și mai complexe. Aceasta este echipată cu tot ceea ce ai nevoie pentru filmări rapide la o calitate înaltă, într-un dispozitiv pe care îl poți ține în buzunar și scoate imediat atunci când ai nevoie. Față de generația Pocket 2, noul model reprezintă un salt imens în capabilități.

Osmo Pocket 3 reprezintă un salt uriaș de performanță față de modelul anterior

Sunt două elemente noi care fac diferența între acest model și generațiile Pocket anterioare. DJI Osmo Pocket 3 vine cu o cameră bazată pe un senzor de 1”, adică la fel de mare precum cel de pe camere compacte performante precum Sony ZV-1 sau RX100 VII. Acest senzor este atașat de o lentilă fixă cu distanță focală echivalentă cu 20mm pe full-frame, adică un unghi de deschidere destul de larg pentru vlogging.

Avantajul față de ZV-1 sau chiar și alte camere este faptul că Pocket 3 are un gimbal permanent atașat de cameră, deci nu este necesară stabilizarea electronică. Acest lucru asigură că nu primești un „crop” atunci când începi filmarea, păstrând astfel cadrul la fel de larg.

Cel de-al doilea mare upgrade față de Pocket 1 și 2 este ecranul de 2” OLED. Când scrii această valoare, nu pare să fie foarte mare, în comparație cu ceea ce primim pe telefoane, însă acesta este mult mai mare și poți încadra mult mai ușor cu ajutorul lui. Ecranul este însă rotativ, putând fi folosit atât în mod portret, cât și în mod landscape, pentru filmări orizontale sau verticale. Camera nu se rotește la 90 de grade, ci face un crop vertical. Astfel, filmările verticale sunt limitate la rezoluție „3K” față de 4K pe modul 16:9.

Noua cameră poate realiza filmări 10-bit D-LOG sau 4K120

Totuși, capabilitățile acestei camere sunt impresionante pentru un corp atât de mic. Vorbim despre 4K nu doar la 24, 30 sau 60 cadre pe secundă, valori pe care orice telefon mai răsărit le pot atinge. DJI Osmo Pocket 3 poate filma chiar și la 120 de cadre pe secundă în 4K. Limitarea la această rezoluție și framerate este însă puțin din calitatea imaginii și lipsa posibilității de a filma în profil de culoare D-LOG. Cei care vor să își colorizeze manual înregistrările au la dispoziție D-LOG în 10 biți, dar și HLG.

Focalizarea se face prin detecție de față, deci este foarte rapidă și include chiar și un mod Product Showcase pentru a focaliza rapid pe un produs pe care îl arăți la cameră, util pentru vloggeri. Tot cu ajutorul focalizării rapide, dar și tehnologiilor de identificare a subiectului, tehnologia ActiveTrack 6.0 poate urmări subiectul în cadru și mișca gimbal-ul pentru a ține persoana încadrată corect.

DJI Osmo Pocket 3 are trei microfoane integrate, care ar trebui să ofere performanță bună și atunci când bate vântul, dar este compatibil și cu microfoanele wireless DJI Mic 2, putând conecta două simultan la cameră, util pentru interviuri.

Probabil cel mai mare avantaj al Pocket 3 față de alte camere din piață este încărcarea foarte rapidă: 80% în doar 16 minute, prin USB-C. Desigur, bateria este internă, deci nu se poate schimba. Alte camere din această zonă de performanță și preț, precum GoPro Hero 12 Black, permit schimbarea rapidă a bateriilor. Cu o încărcare completă, Pocket 3 poate filma 116 minute de video la 4K60 sau 166 minute la 1080p24.

Prețul este destul de mare, dar justificat de performanțe

Camera se lansează într-un pachet „standard” fără accesorii extra, la 539 euro, iar într-un pachet pentru „creatori” costă 679 euro, dar integrează un microfon wireless, o baterie extra, un mini-trepied și o lentilă magnetică, pentru lărgirea câmpului vizual de filmare. DJI vinde și separat accesorii precum un filtru Black Mist, lentila wide, trepiedul, bateria extra, microfoanele, filtre ND și o geantă de transport. Prețurile variază de la 16 la 70 dolari/euro.

Etichete: , , , ,

Sursa: NewsShooter