Steam nu te mai lasă să-ți schimbi regiunea pentru prețuri mai bune

Scris de | 27 octombrie, 2023
Steam nu te mai lasă să-ți schimbi regiunea pentru prețuri mai bune

Timp de câțiva ani, cea mai bună metodă de cumpărat jocuri de pe Steam la preț mai mic era schimbarea regiunii contului. Țările precum Argentina și Turcia erau „destinații” populare pentru vânătorii de chilipiruri datorită localizării prețurilor – țările în care economia nu este la fel de puternică ca în Europa și America de Nord s-au bucurat de prețuri personalizate. Valve o să schimbe asta după ce a încercat și în trecut să rezolve acest loophole. Iar dacă utilizatorii nu-i poți opri din a-și schimba regiunea, crești prețurile peste tot cât să nu mai fie tentați să facă mutarea.

Bine, creșterea de prețuri nu este artificială, iar pentru a rezolva această situație Valve pur și simplu a schimbat metoda de plată din 27 de țări. Începând cu 20 noiembrie 2023, plățile pe Steam se vor face în dolari americani, astfel va fi mult mai ușor pentru dezvoltatori să stabilească standardul pentru viitoarele lansări.

Volatilitatea din ultimul timp a monedelor din Argentina și Turcia a îngreunat sarcina dezvoltatorilor atunci când trebuie să aleagă prețurile potrivite. Am auzit asta tare și clar în discuțiile la masa rotună pe care le-am avut cu aceștia. În plus, am avut dificultăți în a ține pasul cu fluctuațiile monedelor, diferite taxe și încercările logistice. Schimbarea monedei în USD pentru utilizatorii Steam din Argentina și Turcina ne oferă stabilitate mai mare și consistență pentru jucători și parteneri, în timp ce ne permite să oferim diferite metode de plată în aceste țări / teritorii.

Valve a făcut câteva modificări în 2022, ceea ce a dus la creșterea prețurilor cu până la 450% în unele cazuri. Odată cu noul set de schimbări, metoda de plată se va modifica pentru utilizatorii din cele 27 de țări. Pentru cei care au deja abonamente plătite în moneda locală, plata se va face normal până la expirarea abonamentului, urmând să facă trecerea în USD la reînnoire. Iar dacă vă întrebați cum ne afectează pe noi, răspunsul este simplu: cei care au conturi de Steam create special pentru a cumpăra jocuri la prețuri reduse vor fi nevoiți să achiziționeze de-acum înainte la același preț ca și restul lumii. Așa că dacă ai ceva titluri pe wishlist, ori le cumperi până pe 20 noiembrie, ori nu le mai prinzi la prețurile din aceste țări.

Etichete: ,