Valve a lansat SteamVR 2.0!

Scris de | 26 octombrie, 2023
Valve a lansat SteamVR 2.0!

Valve a anunțat ieri lansarea SteamVR 2.0, la fix o lună distanță de la introducerea unei versiuni Beta pentru publicul larg. Așadar nu a fost o mare surpriză pentru cei care foloseau deja interfața Beta. Cu toate astea, pe unii (printre care mă număr și eu) i-a prins puțin nepregătiți pentru că nu am primit niciun teaser, compania nu a încercat să creeze hype – doar au dat înainte cu lansarea.

În această lansare încercăm să aducem tot ce este nou și interesant pe platforma Steam în VR. Acesta este primul nostru mare pas dintr-un angajament prin care vrem să unificăm ecosistemul Steam pentru toți utilizatorii, oferind experiențe similare pe toate dispozitivele. De asemenea, această actualizare ne permite să adăugăm noi funcționalități Steam mult mai ușor și frecvent în viitor.

– Valve

Povestea lui SteamVR 2.0 nu este una nouă, primele informații referitoare la interfața grafică venind la finalul anului 2019. Pe atunci, o postare year-in-review publicată de Valve susținea că echipa lucrează din greu la această actualizare. Acum că tot a venit și știm că s-a lucrat mult timp la ea, haideți să vedem ce bunătăți introduce această lansare:

  • Majoritatea funcționalităților din Steam și Steam Deck fac acum parte din SteamVR;
  • Tastatura a fost actualizată și include suport pentru tastare cu ambele mâini, mai multe limbi, emoji-uri și diferite teme;
  • Integrare cu Steam Chat și Voice Chat;
  • Magazinul a fost îmbunătățit și acum afișează lansări VR noi și populare pe prima pagină în centru;
  • Acces ușor la notificările Steam.

Singura chestie care mai lipsește din această lansare destul de consistentă este ceva hardware. Se zvonea că SteamVR 2.0 va fi lansată odată cu un nou sistem de VR dezvoltat de Valve, dar n-a fost să fie. Cu toate astea, un gadget misterios al companiei americane a primit o certificare radio în Coreea de Sud luna trecută. La prima vedere pare să fie vorba despre casca VR standalone botezată „Deckard la care tot lucrează de ceva timp. Aceasta ar servi ca și competiție directă pentru Meta Quest, ceea ce ar face Valve o prezență destul de puternică în piața VR cu Index și presupusa cască standalone.

Etichete: , , ,