iOS 17.2 adaugă funcționalitate extra pe Action Button-ul de pe iPhone 15 Pro

Scris de | 30 octombrie, 2023
iOS 17.2 adaugă funcționalitate extra pe Action Button-ul de pe iPhone 15 Pro

Pe lângă noua cameră cu zoom 5X de pe modelul Pro Max și trecerea la USB-C, Action Button pare să fie cel mai interesant upgrade nou pentru seria iPhone 15. Acest buton oferă posibilități nelimitate de personalizare prin intermediul Shortcuts, însă majoritatea utilizatorilor vor folosi cu siguranță funcțiile „standard” configurabile prin meniul de setări. Odată cu iOS 17.2, Apple va mai introduce o funcție nouă în listă, iar această mișcare sugerează că ne putem aștepta periodic la noi îmbunătățiri pentru această nouă capabilitate a iPhone-urilor.

Utilizatorii de iPhone 15 Pro și Pro Max vor putea atașa o funcție nouă pe Action Button

Cei care au început să testeze iOS 17.2 beta au observat că Apple a introdus în meniul de configurare pentru Action Button și opțiunea de traducere. Aceasta nu a fost disponibilă la lansare, nici în iOS 17.0 și nici în noul iOS 17.1, lansat recent.

Apăsarea butonului Action, odată configurat pe traducere, pornește în zona Dynamic Island o sesiune de traducere, prin intermediul funcțiilor AI de pe dispozitiv. Astfel, poți apăsa lung pe buton, iar telefonul începe să asculte prin microfon o replică. Telefonul va oferi apoi o traducere rapidă în limba pe care ai ales-o drept implicită prin intermediul aplicației de traduceri. O astfel de scurtătură poate fi utilă în special atunci când pleci într-o țară străină, putând comunica astfel mai ușor cu localnicii în cazul în care nu înțelegi limba.

Aceasta nu este singura funcție majoră nouă pe care iOS 17.2 o adaugă. Aplicația Journal, care permite utilizatorilor să își înregistreze gândurile personale asemeni unui jurnal personal, apare odată cu noua variantă, alături de funcția care va permite telefoanelor noi să fie livrate cu cea mai nouă versiune software preinstalată. Apple a dezvoltat un dispozitiv care poate porni și actualiza în mod wireless telefoanele livrate către magazine, încă sigilate în cutie. Astfel, procedura de configurare inițială va fi mult mai rapidă pentru clienți.

Apple pare să fie „pe val” în această toamnă. iOS 17 continuă să primească îmbunătățiri și funcții noi, modelele iPhone 15 nu prea se găsesc în stoc, semn că sunt foarte populare, iar în această noapte, compania va ține un nou eveniment de prezentare pentru noi produse din gama Mac. Zvonurile spun că ar fi vorba despre MacBook-uri echipate cu noile procesoare M3.

Etichete: , , ,

Sursa: Android Authority