Am fost la munte (cu Galaxy Watch6) și mi-a plăcut

Scris de | 31 octombrie, 2023
Am fost la munte (cu Galaxy Watch6) și mi-a plăcut

Miercurea trecută, am plecat alături de alți jurnaliști din presa de tehnologie din România și de influencerii din #TeamGalaxy a celor de la Samsung, într-o deplasare de o zi, la Fundata, în Cheile Grădiștei. Motivul? Participarea la o serie de experiențe menite să ne crească adrenalina și să măsurăm toată această aventură cu ceasurile din seria Samsung Galaxy Watch6 la mână.

Zis și făcut. Ziua a început de dimineață devreme, de la ora 6:30 mai exact, când am luat drumul către munte, cu ceasurile bine strânse în jurul încheieturii. În ultima perioadă mi-au trecut cam toate tipurile de ceasuri recente prin fața ochilor, și deși nu le-am testat, le-am pus măcar la mână și pot să spun două-trei cuvinte despre nivelul de confort pe care îl oferă fiecare dintre ele.

Nu sunt mare fan al brățărilor metalice și nici nu cred că voi putea deveni vreodată. Am pățit de prea multe ori să îmi fie smulse fire de păr de pe mână sau să mi se prindă între zale și să mă doară până urlu ca în Tom și Jerry, deci prefer brățările din silicon sau piele. În categoria asta intră și Watch6-le pe care l-am testat eu, care are o culoare gri, ceea ce înseamnă că se murdărește destul de ușor, mai ales la activitate fizică mai intensă, și mai ales într-un cadru ca cel de pe munte. Din fericire, se și curăță foarte ușor, numai cu apă, astfel că la sfârșitul zilei arăta ca nou.

Am avut pregătite 3 activități distincte, urmate de un grand finale: o tură de hiking pe munte, de 5km, cu multe suișuri și coborâșuri. Ziua a început pe o tiroliană de 500 de metri lungime, într-o experiență menită să ne măsoare nivelul de stres, pe baza pulsului. Needless to say, odată ce am ajuns la punctul de pornire și am privit în jos, în gol, echipat fiind de o călătorie doar dus până la punctul de sosire, nu m-am mai simțit atât de confortabil ca înainte. Pulsul a sărit până în 110 bătăi pe minut, și nivelul de stres a crescut simțitor, deci, ca să nu mai amân inevitabilul, am plecat în scurtul „zbor”, iar experiența s-a transformat, dintr-una ușor terifiantă, într-una extraordinar de plăcută, drumul cu tiroliana fiind mult mai plăcut decât mă așteptam inițial. Pulsul nu a mai crescut prea mult, și am trecut la următoarea experiență, unde ne aștepta un rând de mașinuțe, un soi de karturi (foto jos) cu care trebuia să ne plimbăm pe un teren foarte accidentat.

Aici m-am întrebat după dacă nu s-a schimbat cumva constant elevația la care mă aflam, pentru că terenul era atât de plin de gropi și accidentat încât constant mă mișcam în scaun. A fost o experiență extraordinar de distractivă și surprinzătoare, pentru că nu mă așteptam ca acele triciclete/karturi să ofere atât de multă adrenalină.

A urmat apoi o plimbare prin pădure cu UTV-urile (vehicule utilitare de teren), care s-a lăsat și cu un moment ce ne-a crescut pulsul serios. Alături de Raul Jichici într-una din mașini, am decis că nu era suficientă adrenalină în această călătorie, și am mai căutat puțină, încercând un mic drift cu mașina, moment în care ne-am răsturnat și am ajuns de pe orizontală, pe verticală. Din fericire, nu s-a rănit nici unul din noi serios, am scăpat cu câteva zgârieturi și un puls de 150 pentru câteva minute, și chiar și Galaxy Watch6 a scăpat nevătămat. Ajută la asta faptul că pe față are sticlă din safir și construcția sa este foarte solidă, din aluminiu.

Câteva cuvinte și despre experiența generală de utilizare a ceasului de-a lungul zilei: am fost mulțumit de baterie, a rezistat întreaga zi, cu 2 exerciții lungi, de câteva ore, activate. Nu e un ceas optim pentru o călătorie de mai multe zile pe munte, fără posibilitatea de a-l încărca cumva seara, dar pentru drumuri de o zi, mi se pare mai mult decât suficient. Are și rezistență IP68 la praf și apă, deci îl poți folosi fără griji într-o piscină sau la mare.

Mi-a plăcut mult și ecranul, un Super AMOLED de 1,5 inchi, mare și luminos, pe care puteam foarte ușor să văd date despre activitatea pe care o făceam în orice moment. La interior se află un procesor Exynos W930, realizat pe 5nm, care face ca ceasul să se miște repede și să fie foarte responsive. Mai există și o funcție pe care sper să nu o folosesc nici eu, nici tu vreodată, aceea de Fall Detection, care face fix ceea ce spune și numele – își dă seama atunci când cazi și dacă nu te ridici, poate apela pe cineva pentru tine.

Ziua s-a încheiat cu un hike de puțin peste 5 kilometri, prin împrejurimi, plin de vederi absolut minunate ale munților din apropiere. A fost modul perfect de a încheia o zi plină de adrenalină, și de a da jos și câteva calorii după o masă de prânz excelentă.

Evident că o zi de testare a unui ceas nu e timp suficient pentru a-l recomanda mai departe cuiva, însă în scurtul timp pe care l-a petrecut la încheietura mea, nu am avut ce să îi reproșez lui Samsung Galaxy Watch6. Tracking-ul a fost precis, ceasul este confortabil, ușor de curățat și rapid, și are cam tot ce ți-ai dori de la un smartwatch în 2023 în materie de funcții. Nu lua articolul acesta ca pe un review, ci ca pe o scurtă experiență de utilizare a unui gadget care, dacă te interesează, pot să spun cu siguranță că măcar merită încercat și „udat” cu un drum pe munte. De ce nu, poate chiar în Fundata 🙂 

Etichete: , , , , , ,