Huawei ar lucra la propriul senzor foto pentru P70 Pro

Scris de | 6 noiembrie, 2023
Huawei ar lucra la propriul senzor foto pentru P70 Pro

În urma restricțiilor SUA, Huawei a început să înlocuiască din ce în ce mai multe componente de origine americană, sau bazate pe tehnologii dezvoltate în America, cu alternative proprii. Se pare însă că și cele de altă origine vor fi înlocuite în curând. De câteva generații, sticla Gorilla Glass a fost înlocuită cu Kunlun Glass, tehnologia Leica cu XMAGE, iar procesoarele Snapdragon cu 4G au fost recent înlocuite din nou cu procesoare Kirin echipate cu propriile modem-uri 5G. Se pare că și la capitolul foto, categorie la care Huawei este unul dintre liderii pieței, compania ar putea adopta hardware complet nou, cu un senzor proprietar.

Huawei ar fi renunțat la parteneriatul cu Sony

Conform unui leaker de pe Weibo, care activează sub numele Fixed Focus Digital, Huawei nu și-a mai reînnoit contractul de aprovizionare cu Sony, care asigura companiei acces la senzorii foto ai companiei japoneze. Aceeași sursă susține că Huawei nu ar mai avea pe stoc alte componente de acest fel de la Sony și că acest lucru ar sugera că producătorul chinez se pregătește să își lanseze proprii senzori foto.

Deja Huawei avea cerințe speciale din partea Sony: compania japoneză livra către Huawei senzori pe format RYYB (red, yellow, yellow, blue), care captau mai multă lumină în cadru, dar care necesitau procesare mai avansată pentru realizarea unor culori naturale. Astfel, Huawei ar putea să își creeze propriile soluții, după propriile specificații.

Având în vedere că Huawei a cam lansat toate modelele sale importante de smartphone-uri din 2023, abia Huawei P70 Pro, care este așteptat la începutul anului viitor, ar putea fi primul telefon al companiei cu senzor foto proprietar.

Huawei, încă lider pe piața de camere de smartphone-uri

P60 Pro, lansat în primăvara acestui an, este în continuare pe primul loc în clasamentul DxOMark, cu 156 de puncte, cu doar 2 puncte înaintea iPhone 15 Pro și Pro Max. Modelul Mate 60 Pro, lansat în China cu procesorul Kirin 9000S încă nu a fost testat de DxOMark, însă este așteptat drept un upgrade față de sistemul de camere de pe modelul P60 Pro.

Iată lista celor mai bune camere de pe smartphone-uri, conform DxOMark:

  1. Huawei P60 Pro – 156
  2. Apple iPhone 15 Pro Max – 154
  3. Apple iPhone 15 Pro – 154
  4. Google Pixel 8 Pro – 153
  5. Oppo Find X6 Pro – 153
  6. Honor Magic5 Pro – 152
  7. Oppo Find X6 – 150
  8. Huawei Mate 50 Pro – 149
  9. Google Pixel 7 Pro – 147
  10. Honor Magic4 Ultimate – 147

Etichete: , ,

Sursa: Huawei Central