Ce jocuri să mai butonăm dacă tot vine Black Friday?

Scris de | 10 noiembrie, 2023
Ce jocuri să mai butonăm dacă tot vine Black Friday?

An de an ne bucurăm de reduceri la frigidere și monitoare de Black Friday, dar unii dintre noi nu vrem decât jocuri la preț redus. Dacă ești de partea asta a baricadei, ai nimerit bine pentru că am pus cap la cap o listă a celor mai bune jocuri din 2023 pe care să le urmărești cu ocazia acestei campanii de reduceri. Nu mi-am ales preferați, nu este vreun top anume, ci doar lansările pe care eu cred că merită să le jucați. Și dacă tot este Black Friday, de ce să nu facem stocul de jocuri pentru vacanța de iarnă?

Hogwarts Legacy

Începem cu unul dintre primele jocuri mari ale anului 2023. Hogwarts Legacy s-a lăsat așteptat mult timp, însă a fost o surpriză foarte plăcută pentru fanii Harry Potter. Jocul te pune în pielea unui student la școala de magicieni Hogwarts, acolo unde vei învăța tot felul de vrăji și îți vei dezvolta abilitățile, dar și în împrejurimile campusului. Oferă o lume open-world frumoasă, care se potrivește perfect cu universul din care face parte acest joc, și este însuflețită de componenta grafică destul de arătoasă.

Pe partea de gameplay este ușor de înțeles, fiind astfel potrivit și pentru fanii mai mari ai cărților și filmelor Harry Potter, dar și pentru cei mai mici, care abia acum descoperă lumea fantastică a vrăjitorilor. Hogwarts Legacy a punctat bine în perioada lansării și este disponibil pe toate platformele principale.

Assassin’s Creed Mirage

Celor de la Ubisoft nu le-a luat decât vreo 15 ani ca să scoată un joc Assassin’s Creed demn de numele francizei, dar boy oh boy! Assassin’s Creed Mirage este o delicatesă de joc pentru fanii seriei, aducând înapoi atmosfera care ne-a făcut să ne îndrăgostim de franciză acum mulți ani. Nu mai ai elemente RPG inutile, nici sute de misiuni repetitive care lungeau durata jocului de dragul de a o face.

Ce am primit este o un gameplay care se simte mai fluid ca niciodată și care se concentrează pe… asasini. Șocant, știu. Înainte de eliminarea fiecărei ținte va trebui să îți planifici bine atacul, să strângi informații despre soldații cu care te vei lupta, și să-ți faci o strategie de fugă în cazul în care se-mpute treaba. Povestea este bună, un soi de roman detectiv din Baghdadul secolului 9, iar filtrul albastru care face Mirage să arate ca primul Assassin’s Creed este cireașa de pe tort. Fiind de la Ubisoft, e disponibil pe mai toate platformele și e lansat de destul timp încât să avem șanse să-l găsim la reduceri de Black Friday.

The Crew Motorfest

Rămânem în curtea celor de la Ubisoft pentru că au mai lovit bine cu o lansare anul ăsta. Este vorba despre The Crew Motorfest care a reușit să strălucească în fața unui Forza Horizon 5 care a dominat piața de arcade racere… până acum. Acțiunea lui Motorfest este plasată în Oahu, Hawaii, o locație absolut superbă și variată. Ai mașini de toate felurile (nu glumesc), motociclete, bărci și avioane, toate la dispoziția ta printr-un singur buton și pregătite să te poarte pe coclaurii acestui joc. Evenimentele te vor face să folosești mașini care mai de care mai interesante, iar fiecare playlist de curse oferă ceva special.

Star Wars Jedi: Survivor

Star Wars este un univers atât de îndrăgit încât este greu ca o lansare ce poartă acest nume să treacă neobservată, așa că venirea pe console și PC a lui Star Wars Jedi: Survivor a creat ceva vâlvă în primăvară. În ciuda câtorva probleme tehnice din perioada lansării, jocul a fost primit cu brațele deschise de către fanii universului din care se inspiră. Și după ce jocul precedent, Jedi: Fallen Order a pavat drumul către popularitate, Jedi: Survivor poate fi considerat un sequel bun.

Star Wars Jedi Survivor

Cu un gameplay și mai rafinat decât în jocul precedent, Star Wars Jedi: Survivor reușește să introducă elemente noi care-l fac și mai interesant de parcurs. Povestea te va ține lipit de ecran chiar și dacă ești un neinițiat în d-ale Star Wars-ului, ceea ce mi se pare că adaugă valoare pachetului, iar la mai bine de jumătate de an de la lansare, mă gândesc că este un candidat bun pentru campania de reduceri de Black Friday 2023.

Resident Evil 4 Remake

Trebuie să recunosc: niciun joc nu m-a mai făcut să trec prin atât de multe stări fără să-l joc pe cum a făcut-o Resident Evil 4 Remake. Și ăsta a picat tot pe la început de an și când am pus mâna pe el am înnebunit – nota 10 direct! Ca la câteva luni mai târziu, fără să mă joc sau ceva, brusc am început să urăsc puțin jocul ăsta. De ce? Pentru că microtranzacții. Și nu d-alea nesimțite, niște prostioare care puteau la fel de bine să fie în joc de la bun început. Ar mai fi primit 10 de la mine și de la mulți alții? Cu certitudine nu, așa că odată încheiat valul de recenzii, a venit și update-ul cu microtranzacțiile. Ups!

Dar ce este important este că Resident Evil 4 Remake, cu sau fără microtranzacții, este un MUST PLAY pentru oricine nu a pus mâna vreodată pe original. Dar și pentru cei care au jucat Resident Evil 4 din 2005, pentru că ăsta e mai rafinat, adaptat pentru controllerele moderne și rezolvă circa toate problemele enervante ale originalului. Și pentru asta, chiar cred că merită să îl puneți în coșul de Black Friday dacă sunteți în căutare de jocuri bune. Ăsta este un joc foarte bun.

Etichete: ,