Huawei pregătește lansarea unui dispozitiv „triple fold”, cu două balamale

Scris de | 13 noiembrie, 2023
Huawei pregătește lansarea unui dispozitiv „triple fold”, cu două balamale

Pliabilele de la Huawei sunt unele dintre cele mai bine construite din piață, însă disponibilitatea limitată, prețurile mari și lipsa serviciilor Google preinstalate ține mulți dintre potențialii clienți departe. Compania chineză nu se lasă, și pare că va continua să inoveze în zona pliabilelor, cele mai noi zvonuri sugerând că este pe cale să lanseze primul dispozitiv comercial cu două balamale, care poate să se plieze în trei bucăți.

Noul pliabil de la Huawei ar putea să se deschidă la dimensiunile unei tablete

Sursa acestor informații este @Tech_reve, sau Revegnus de pe X, un leaker cunoscut, care oferă din când în când informații „secrete” despre dispozitive mobile. Acesta a publicat un screenshot text, în care menționează că primul dispozitiv „triple fold” de la Huawei ar putea fi lansat la începutul anului viitor, înainte de luna martie din 2024. De asemenea, compania ar lucra în paralel la două astfel de dispozitive, ambele fiind așteptate în anul 2024.

Putem presupune că acestea nu vor fi obligatoriu smartphone-uri, ci mai degrabă tablete. Am văzut deja de câțiva ani prototipuri cu două balamale, iar toate se deschideau într-o dimensiune apropiată de cea a unei tablete standard. Este interesant însă faptul că Samsung, compania care a adus primele pliabile de „mass market” pe piață nu va fi și prima companie cu un astfel de model comercial, deși se știe deja că producătorul coreean lucrează la așa ceva. Estimările leaker-ului sunt că Samsung este cam cu un an în urma Huawei la acest capitol, sugerând o lansare în 2025 pentru primul triple fold al companiei.

Ross Young, analist în domeniul ecranelor, a confirmat aceste infromații publicate de Tech_reve, spunând că inițial planul pentru un astfel de dispozitiv de la Huawei era să fie lansat în 2023 la final. Astfel de ecrane au fost prezente în rapoartele companiei sale, DSCC, de aproximativ 6 luni, deja.

Având în vedere că Huawei nu participă la CES, acesta fiind un târg de tehnologie american, ne putem aștepta ca anunțul dispozitivului „triple fold” să vină la MWC 2024.

Etichete: , ,