Tesla vrea să îi „amendeze” pe cei care vor să își vândă Cybertruck-ul

Scris de | 13 noiembrie, 2023
Tesla vrea să îi „amendeze” pe cei care vor să își vândă Cybertruck-ul

După o lungă așteptare pentru cei care au făcut precomenzile pentru Tesla Cybertruck, pickup-ul electric pare în sfârșit pregătit de lansare. Însă, chiar și așa, există un „catch”. Primele livrări la clienți vor fi făcute la sfârșitul lui noiembrie, însă vehiculul este așteptat să intre în faza de producție în masă abia în 2025. Până atunci, Tesla vrea să se asigure totuși că cei care cumpără un Cybertruck nu o fac cu intenția de a-l vinde apoi la un preț mai mare (chiar dacă, poate, doar s-au plictisit să tot aștepte mașina sau nu consideră că mai au nevoie de ea).

Astfel, Tesla spune că cei care vor dori să vândă un Cybertruck în primul an de când au cumpărat-o, vor avea nevoie de un motiv serios să facă asta, precum și de permisiunea scrisă a celor de la Tesla, sau riscă să fie dați în judecată. Un pasaj special pentru Cybertruck a fost adăugat în Tesla’s Motor Vehicle Order Agreement, care spune că „sunteți de-acord să nu vindeți sau să încercați să vindeți Vehiculul în primul an de la momentul livrării Vehiculului”.

Dacă un Cybertruck este vândut fără permisiunea producătorului, Tesla ar putea cere o compensație în valoare de 50.000 de dolari sau chiar mai mare, dacă suma pe care a fost vândută mașina depășește 50.000 de dolari. De asemenea, în pasaj se specifică și că, dacă un client nu respectă acest acord, „i-ar putea fi refuzat dreptul de a cumpăra alte vehicule în viitor”. Dacă Tesla este de acord că motivul unui client de a vinde Cybertruck-ul este unul corect, atunci producătorul are chiar dreptul de a-i cumpăra mașina înapoi. În caz contrar, va emite o permisiune scrisă acestuia, care să îi ofere posibilitatea de a vinde mașina altei persoane.

Prețul inițial al Cybertruck trebuia să fie de 39.900 de dolari, anunțat atunci când Tesla a inaugurat pickup-ul electric, însă în 2021 a scos această sumă de pe site, sugerând că prețul final ar urma să fie mult mai mare.

Etichete: , , , ,

Sursa: Tesla says Cybertruck resellers could face harsh penalties