Meta permite acum ștergerea profilului de Threads separat de cel de Instagram

Scris de | 14 noiembrie, 2023
Meta permite acum ștergerea profilului de Threads separat de cel de Instagram

Lansarea Threads din primăvară a luat internetul prin surprindere, dar interesul utilizatorilor din jurul acestei alternative la X/Twitter a scăzut rapid, întrucât Meta nu are planuri de a transforma această nouă rețea de socializare într-un adevărat concurent pentru zona de știri. În lunile care au trecut, platforma nu a primit o atenție deosebită din partea companiei, actualizările fiind rare și nu foarte complexe. Totuși, cea mai cerută funcție încă din prima zi de la lansare a venit, în sfârșit, pe Threads: poți acum să îți ștergi contul fără să renunți și la cel de Instagram.

Funcția a fost cerută de utilizatori încă din prima zi de disponibilitate

Întrucât Threads este privit mai degrabă ca o extensie de Instagram, Meta a lipit inițial platforma sa de micro-blogging de rețeaua sa deja populară. Astfel, contul de Instagram era comun cu cel de Threads, lucru care devine problematic atunci când dorești să renunți la unul sau la celălalt. Dacă doreai să renunți la Threads, trebuia să renunți automat și la Instagram și invers. Acum, cele două rețele sunt, în sfârșit, independente, având profiluri de utilizator separate, chiar dacă este vorba despre același cont, la bază.

Pentru a șterge profilul de Threads, tot ce trebuie să faci este să navighezi în aplicație în meniul Settings > secțiunea Account și să accesezi opțiunea de Delete or deactivate account. Această schimbare nu înseamnă însă că Instagram și Threads vor fi complet separate. Pentru a te alătura Threads tot ai nevoie de un cont de Instagram deja activ, iar mesageria internă de pe Threads este comună cu cea de pe Instagram. De asemenea, recomandările din fluxul principal sunt afișate pe baza datelor colectate pe Instagram.

Threads va fi însă una dintre primele rețele de socializare de la o companie cu tradiție în această zonă care va fi compatibilă cu ActivityPub, protocolul open-source care stă la baza Mastodon, o altă alternativă de Twitter. Astfel, există totuși posibiltatea ca în viitor să vedem o creștere a activității pe Threads, datorită compatibilității cu astfel de platforme.

Rețeaua Threads încă nu este disponibilă în Europa

Din păcate, succesul Threads este limitat de disponibilitatea restrânsă a serviciului. Threads nu este lansat oficial în Europa. Inițial, serviciul funcționa și aici, atât timp cât descărcai aplicația de pe magazinul de aplicații american de pe iOS și Android. La scurt timp însă, Meta a blocat complet posibilitatea de a publica conținut pe platformă pentru utilizatorii din Europa. Se pare că Threads nu respectă legislația UE în raport cu confidențialitatea datelor, colectarea și procesarea acestora. Cel mai probabil, serverele Threads sunt găzduite exclusiv în SUA, iar Europa cere companiei să asigure servere locale pentru datele cetățenilor europeni.

Acum că poți șterge Threads separat de Instagram, singura funcție majoră care lipsește pe Threads este o versiune web complet funcțională. Momentan, nu poți decât să „citești” platforma de pe web, fără posibilitatea de a publica conținut, indiferent dacă ești în Europa sau în alte regiuni.

Etichete: , , ,