Nothing Phone (2) curtează utilizatori de iPhone cu suport pentru iMessage pe Android

Scris de | 15 noiembrie, 2023
Nothing Phone (2) curtează utilizatori de iPhone cu suport pentru iMessage pe Android

Nothing Phone (2) deja este un soi de „iPhone” cu Android, iar noua aplicație Nothing Chats confirmă că producătorul încearcă să atragă publicul utilizator de iOS către telefoanele sale. Noua aplicație, compatibilă exclusiv cu Nothing Phone (2), permite utilizatorilor telefonului să se autentifice cu un cont Apple ID pentru a putea folosi serviciile iMessage pe Android. Practic, poți trece la un telefon Nothing și să păstrezi și istoricul conversațiilor de pe telefonul Apple și să continui să fii activ pe ele. Această inițiativă ar putea fi foarte eficientă în special în SUA.

Nothing Chats permite utilizarea unui cont iMessage pe Nothing Phone (2)

Pe 17 noiembrie, aplicația Nothing Chats va fi lansată doar pe Nothing Phone (2), nu și pe modelul original, din 2022. Aceasta va funcționa pe baza unui cont Nothing securizat, care este folosit pentru accesarea serviciilor. Apoi, ai opțiunea să folosești aplicația pentru a conversa prin SMS-uri, sau pentru a te loga în iMessage și continua conversațiile pe care le ai deja pe iPhone, Mac sau ipad. Serviciul de mesagerie de la Apple este oficial disponibil doar pe dispozitive Apple, dar Nothing Chats permite acces la acesta.

Practic, Nothing a colaborat cu Sunbird, o aplicație de Android care permite conectarea la iMessage, pentru a realiza această nouă versiune dedicată telefoanelor sale. Sunbird funcționează pe baza unor dispozitive Apple fizice, pe care le folosește drept servere. Practic, atunci când te autentifici în aplicația Songbird sau Nothing Chats cu Apple ID, de fapt te loghezi pe un computer Mac virtual în cloud, de la distanță, care este folosit apoi pentru a trimite mesajele către telefonul tău cu Android.

Nothing Chats promite că nu vor lipsi prea multe funcții de pe iMessage. De exemplu, poți folosi chat-uri între două persoane, sau chiar și grupuri. Poți vedea în timp real atunci când cineva scrie, poți trimite clipuri video și fotografii la rezoluție înaltă și poți trimite mesaje vocale. În curând, Nothing Chats va primi și un update care va permite reacții la mesaje și răspunsuri la mesaje individuale, dar și dacă cineva a citit sau nu mesajul. Lipesc anumite funcții, precum stickers, dar acelea nu sunt necesare pentru o experiență de chat bună.

Nothing spune că a decis să încerce această abordare, întrucât deja majoritatea utilizatorilor căștilor Nothing Ear sunt utilizatori de iPhone. CEO-ul Carl Pei spune că aceștia apreciază design-ul transparent, dar nu vor să lase în urmă iPhone-urile din alte motive. Motivul principal pare să fie iMessage, cel puțin în SUA, iar Nothing crede că utilizatorii ar fi mai degrabă interesați măcar să încerce un nou telefon cu Android, dacă acesta poate să păstreze compatibilitatea cu iMessage.

Etichete: , , , ,

Sursa: YouTube