Nothing Chats, aplicația compatibilă cu iMessage, amânată din cauza unor „probleme”

Scris de | 20 noiembrie, 2023
Nothing Chats, aplicația compatibilă cu iMessage, amânată din cauza unor „probleme”

Săptămâna trecută, Nothing a făcut o mișcare interesantă, anunțând aplicația Nothing Chats, care permite compatibilitate cu iMessage de la Apple pe telefoanele sale cu Android. Utilizatorii de Nothing Phone (2) au fost însă dezamăgiți vineri, pe 17 noiembrie, data la care aplicația trebuia să se lanseze pe Google Play Store, întrucât acesata nu a mai fost lansată. Se pare că Nothing și Sunbird au amânat lansarea pentru a corecta niște bug-uri descoperite în ultimul moment.

Utilizatorii Nothing Phone (2) vor trebui să mai aștepte până când vor putea conversa pe iMessage cu prietenii cu iPhone

Chiar dacă, oficial, bug-urile ar fi fost motivul amânării lansării, comunitatea presupune că este vorba despre siguranța platformei. Nothing Chats este bazat pe Sunbird, iar cei care sunt familiari cu aplicația originală, modificată pentru a rula pe telefoanele Nothing, știu deja că mesajele trimise prin intermediul aplicației nu sunt securizate corespunzător. Acestea sunt transmise prin protocolul HTTP, nu HTTPS (versiunea securizată) și sunt trimise în text clar, putând fi ușor interceptate și citite.

Ideal ar fi ca astfel de conversații private să fie transmise prin internet folosind nu doar HTTPS, ci și o metodă de criptare, pentru a nu putea fi descifrate nici măcar dacă sunt, cumva, interceptate pe parcurs. De altfel, asta și promite iMessage de la Apple. Compania se laudă deseori cu securitatea platformelor sale și cu faptul că mesageria personală este complet privată.

Se pare însă că Nothing nu se așteaptă ca întârzierea să fie foarte lungă. Compania a publicat pe contul său de X că versiunea „beta” de Nothing Chats a fost scoasă de pe Play Store, dar că va veni cu vești noi despre relansare.

Anunțul compatibilității cu iMessage a telefoanelor Nothing a venit cu doar o zi înainte ca Apple să confirme că în 2024 va adăuga compatibilitate cu standardul deschis RCS pentru mesagerie, permițând astfel trimiterea de mesaje complexe și funcții similare cu cele din iMessage, între iOS și Android. Practic, o soluție de acest gen nu ar mai fi necesară. Apple nu a oferit o dată exactă, însă a sugerat că funcția va fi adăugată spre sfârșitul anului, deci ne așteptăm să o vedem integrată abia în iOS 18.

Etichete: , , , , , ,