Huawei va păstra compatibilitatea cu aplicații Android în afara Chinei

Scris de | 21 noiembrie, 2023
Huawei va păstra compatibilitatea cu aplicații Android în afara Chinei

Lansarea HarmonyOS Next de la Huawei va marca momentul în care compania „divorțează” aproape complet de Google, sistemul său de operare urmând să adopte un format proprietar de aplicații, incompatibil cu Android. Practic, aplicațiile APK, folosite în prezent, nu vor mai putea funcționa pe telefoanele Huawei care rulează acest nou sistem de operare, iar dezvoltatorii din China deja se grăbesc să își pregătească aplicațiile pentru lansarea acestuia. Se pare însă că HarmonyOS Next va fi disponibil doar în China, iar telefoanele vândute în piețele internaționale nu vor fi afectate, spune CEO-ul companiei.

Telefoanele Huawei din Europa vor continua să ruleze aplicații APK și Android cu EMUI

Richard Yu, CEO Huawei, a confirmat că modificările care vor fi adoptate pe dispozitivele Huawei odată cu lansarea HarmonyOS Next, nu vor afecta utilizatorii telefoanelor sale din alte regiuni. HarmonyOS este disponibil pe telefoane doar în China, telefoanele vândute în afara țării fiind echipate cu Android și interfața proprietară EMUI, care „imită” look-ul HarmonyOS din prezent. EMUI este bazat pe AOSP (Android Open Source Project) și doar nu include servicii Google, fiind în rest compatibil cu software-ul de Android.

Aceste telefoane vor rămâne pe EMUI și nu vor face trecerea la o versiune nouă „EMUI Next” incompatibilă cu Android și nici nu vor primi HarmonyOS Next în viitorul apropiat. Richard Yu spune că va păstra EMUI în afara Chinei până când compania este absolut convinsă că utilizatorii ar accepta trecerea la HarmonyOS.

 Aceste dispozitive vor instala în continuare aplicații din Huawei AppGallery și din alte magazine alternative, sau chiar aplicații în format APK descărcate de pe site-urile producătorilor, fără probleme. De asemenea, Yu confirmă că schimbările din China nu vor afecta strategia globală a companiei. Astfel, cei care dezvoltă în prezent aplicații Android pentru AppGallery vor putea să continue să o facă, întrucât compania „va continua să își îmbunătățească suportul pentru dezvoltatorii din întreaga lume”.

Etichete: , , , ,

Sursa: via GSM Arena