ASUS anunță Learn and Compete 2024, un concurs TIC destinati liceenilor din capitală

Scris de | 24 noiembrie, 2023
ASUS anunță Learn and Compete 2024, un concurs TIC destinati liceenilor din capitală

ASUS au anunțat recent lansarea celei de-a treia ediții a concursului de TIC intitulat ASUS Learn and Compete 2024. Competiția se adresează liceenilor din București, continuând tradiția de promovare a competențelor digitale în rândul tinerilor. În urma finalei, ASUS va premia cu câte un laptop pe primii trei concurenți, precum și pe profesorii coordonatori ai acestora. Înscrierea este gratuită, realizându-se pe site-ul asuschallenge.ro în perioada 8 ianuarie – 1 februarie 2024, prin intermediul profesorilor coordonatori. Aceștia pot înscrie mai mulți liceeni ce doresc să participe la concurs. Numărul total de concurenți va fi limitat la 2000 de elevi din clasele IX – XII, conform regulamentului.

ASUS Learn and Compete 2024 continuă să stimuleze interesul liceenilor pentru tehnologie, ASUS România reafirmându-și angajamentul de a sprijini educația digitală și de a oferi oportunități de învățare interactive și competitive.

Lansarea concursului ASUS Learn and Compete 2024

Programul concursului ASUS Learn and Compete 2024

  • 8 ianuarie – 1 februarie 2024 – În perioada înscrierilor, elevii din clasele IX – XII din București care doresc să participe la concurs pot fi înregistrați de către un profesor coordonator prin completarea formularului online de pe site-ul www.asuschallenge.ro. Înscrierile sunt gratuite, în limita a 2000 de participanți.
  • 6 februarie 2024: Profesorii coordonatori pot participa la un workshop online, în cadrul căruia organizatorii vor prezenta portofoliul ASUS Education, regulamentul și modul de desfășurare a concursului.
  • 8 februarie 2024: Elevii înscriși în concurs pot asista la un workshop online pentru a afla detalii despre concurs și regulament.
  • 12 februarie 2024: Prima etapă a concursului se adresează tuturor participanților care respectă regulamentul. În urma acestei etape online se vor califica în finală primii 15 elevi, conform punctajelor obținute.
  • 15 februarie 2024: Cea de-a doua etapă online va oferi încă o șansă de calificare participanților rămași. Vor fi desemnați alți 15 elevi finaliști, conform clasamentului etapei.
  • 5 martie 2024: Finala se va desfășura în format fizic într-un spațiu ce va fi comunicat ulterior. La etapa finală vor participa maxim 30 de concurenți finaliști.
  • 5 martie 2024: După publicarea clasamentului final, organizatorii vor desemna câștigătorii locurilor I, II și III. Aceștia vor fi premiați cu câte un laptop ASUS. Cu același prilej vor fi anunțați și profesorii coordonatori ai câștigătorilor care vor fi premiați la rândul lor cu câte un laptop ASUS.

Toate etapele concursului se vor desfășura prin intermediul platformelor Kahoot! și Microsoft Teams. Fiecare participant trebuie să aibă la dispoziție un desktop și cel puțin un smartphone conectate la internet.

Etichete: