Sony Xperia 1 VI va fi dotat cu tehnologie pentru autenticitatea pozelor

Scris de | 28 noiembrie, 2023
Sony Xperia 1 VI va fi dotat cu tehnologie pentru autenticitatea pozelor

Sony a avut un parcurs interesant în domeniul telefoanelor inteligente, iar după un hiatus de câțiva ani, compania a revenit în joc cu seriile de telefoane Xperia 1 și 5. Dar cel mai nou flagship al producătorului este cel despre care vreau să discutăm aici, întrucât acesta va fi dotat cu o tehnologie nouă și interesantă. Este vorba despre o componentă software care se va asigura de faptul că pozele realizate cu telefonul (și nu numai) nu sunt trucate sau modificate de inteligența artificială.

Compania japoneză a anunțat că vrea să lupte împotriva imaginilor manipulate de inteligența artificială generativă, astfel a format un parteneriat cu Associated Press, una dintre cele mai mari agenții de presă din lume, pentru a populariza tehnologia de autenticitate în cameră. Ce face asta? Păi este destul de simplu: generează semnături digitale la nivel hardware fix în momentul în care este realizată poza. Sony susține că aceste semnături servesc drept un soi de certificat de naștere pentru fiecare imagine, astfel dovedind că o anumită poză a fost realizată de „o persoană reală în condiții autentice„.

Tehnologia va fi introdusă pe noul flaghsip Sony Xperia 1 VI, un telefon care vrea să lupte de la egal la egal cu modele precum Samsung Galaxy S24 Ultra. Construcția telefonului include materiale premium precum titan și sticlă de protecția Gorilla Glass Victus. Nu doar telefoanele producătorului se vor bucura de această actualizare, întrucât tehnologia vine pe camerele Sony a7S III, a9 III și alpha 1 undeva în primăvara anului viitor.

Etichete: ,