Microsoft Paint poate să creeze imagini AI

Scris de | 5 decembrie, 2023
Microsoft Paint poate să creeze imagini AI

Microsoft se tot joacă cu inteligența artificială de ceva timp, iar după integrarea Copilot AI în Windows 11 și 10, compania a adus puterea AI și în Paint. Noua funcție se numește Cocreator și folosește modelul DALL-E 3 de la OpenAI pentru a genera imagini. Unealta este disponibilă momentan doar în Statele Unite ale Americii, Franța, Regatul Unit, Australia, Canada, Italia și Germania. La început, accesul la Cocreator va fi acordat pe baza unei liste de așteptare – probabil acesta va fi cazul la început, până când noua unealtă va fi disponibilă la scară largă.

Cocreator va fi foarte ușor de folosit. Ai un buton dedicat în panoul cu unelte din partea de sus a paginii, iar odată apăsat îți va cere câteva chestii. Trebuie să introduci o descriere a ce vrei să îți fie generat, după care să alegi și stilul în care să fie desenată imaginea (cărbune, schiță, acuarele, fotorealistic, etc.). Unealta va genera trei variante de imagine, astfel ai mai multe opțiuni. Cam același lucru îl face și AI-ul din Bing, doar că acum funcția asta va fi disponibilă direct în Paint.

Îmi pare bine să văd că Microsoft reciclează aplicații mai vechi. Odată cu trecerea la Windows 11, compania a regândit designul mai multor aplicații, printre care regăsim Task Manager, Notepad, dar și Paint. Ăsta din urmă a primit și un sistem de layere, ceva mai multe unelte, și per total, devine o alternativă bună (chiar dacă mult inferioară) pentru Adobe Photoshop. Iar pentru câteva editări rapide și o redimensionare, nu mai ai nevoie să instalezi softuri dedicate. Cine știe? Poate că odată cu introducerea Cocreator în Paint, aplicația va intra într-o nouă era în care rivalizează cu Photoshop… pot să visez, da?

Etichete: , , ,