Huawei va deschide o fabrică de echipamente telecom în Franța

Scris de | 12 decembrie, 2023
Huawei va deschide o fabrică de echipamente telecom în Franța
foto: Huawei

În ciuda faptului că echipamentele 5G de la Huawei au fost interzise în rețelele multor țări din Europa, în special atunci când vine vorba despre „nucleul” infrastructurii, compania chineză are în plan să deschidă prima sa fabrică din Europa. Aici, Huawei va construi echipamente de telecomunicații, planul fiind stabilit încă din 2020. Franța este țara care va găzdui această fabrică, dezvoltarea urmând să înceapă cândva în 2025.

Noua fabrică Huawei va produce lângă Strasbourg echipamente care sunt „interzise” în Franța

Reuters citează surse care cunosc proiectul, care au dezvăluit că investiția se ridică la 200 de milioane de euro din partea Huawei. Construcția trebuia să fie începută deja, însă pandemia de COVID-19 a dus la amânarea planurilor. Alte surse citate de Reuters, din interiorul guvernului francez spun că noua fabrică Huawei va fi deschisă în Brumath, un oraș cu 10.000 de locuitori din apropiere de Strasbourg.

În același timp, autoritățile franceze au interzis utilizarea de echipamente 5G de la Huawei în infrastructura sa de comunicații încă din 2020. Operatorii care foloseau deja Huawei au primit instrucțiuni să nu mai reînnoiască licențele Huawei odată ce acestea expiră și să nu mai cumpere echipament produs de compania chineză. Totuși, recent, după o întâlnire de la Beijing a Ministrului Economiei francez Bruno Le Maire cu vice premierul He Lifeng din China, Franța a decis să permită extinderea unor licențe Huawei pe tehnologii 5G în anumite orașe.

Cel mai probabil, această decizie a fost luată pentru a asigura relații economie bune cu China. A doua mai mare economie din lume este și unul dintre partenerii importanți de afaceri pentru Franța, fiind pe locul al treilea atunci când vine vorba despre comerț, în spatele UE și SUA.

Reuters are pe site-ul său lista cu toate țările europene care au restricționat echipamentele Huawei, printre care se regăsește și România.

Etichete: , , ,

Sursa: Reuters