După Dynamic Island de la Apple, Samsung introduce „Key Island” pe Galaxy A15 și A25

Scris de | 13 decembrie, 2023
După Dynamic Island de la Apple, Samsung introduce „Key Island” pe Galaxy A15 și A25

Producătorii de telefoane par să fie fascinați de „insule” în ultima perioadă. Apple are Dynamic Island, un decupaj în ecranul modelelor decente iPhone, în timp ce mulți integrează camerele de pe spate în „insule” de diverse dimensiuni și forme. Samsung nu dorește să fie mai prejos și introduce „Key Island”, un nou element de design pe modelele Galaxy A15 și A25, care deja au fost listate și anunțate oficial în Vietnam.

„Key Island” nu pare să fie o destinație tocmai exotică, ci doar o „umflătură” pe laterala telefoanelor

Key Island este practic o excrescență a telefonului pe rama din dreapta, în zona în care sunt integrate butoanele de volum și power, de unde este inspirat și acest nume (key = tastă). Insula cu taste nu pare să aibă însă o utilitate practică, oricât ar încerca Samsung să o prezinte drept o inovație ergonomică pentru o prindere mai confortabilă a dispozitivului. Dacă ar fi într-adevăr așa, toate telefoanele sale ar avea acest element de design integrat pe lateral. 

De altfel, nu este clar dacă era o nevoie tehnică pentru această zonă „umflată”. În zona respectivă nu par să fie componente în plus față de alte telefoane. Butonul power are senzor de amprentă integrat, iar butoanele de volum nu au, în general, nevoie de prea multe piese pentru a funcționa. Pare să fie un element realizat doar din nevoia de a diferenția noile telefoane de cele lansate anul trecut. 

Galaxy A15 și A25 vin cu specificații bune pentru segmentul de piață vizat

Cu această ocazie aflăm și lista de specificații a noilor modele. Galaxy A15 există în variante 4G și 5G, unul cu Helio G99, un procesor din generație mai veche, pe când cel cu 5G folosește Dimensity 6100 Plus, un proceosr mai nou. Ambele modele au 8 GB memorie RAM și 256 GB stocare în varianta de top. Modelul 4G există și în versiune cu 128 GB stocare. Telefoanele folosesc un ecran S-AMOLED de 6,5” cu rezoluție Full HD+ și refresh rate la 90 Hz cu luminozitate de 800 nits. Camera frontală de 13 megapixeli este integrată într-un notch „Infinity-U”, iar pe spate avem trei camere: 50 + 5 + 2 megapixeli (wide, ultrawide și adâncime). 

Galaxy A25 există doar în variantă 5G și folosește un ecran similar, S-AMOLED cu notch Full HD+, dar la 120 Hz cu 1.000 nits luminozitate. Acesta folosește un procesor Samsung Exynos 1280 și vine cu 6 sau 8 GB RAM și 128 GB stocare. Camera frontală este la fel, dar pe spate camera ultrawide primește un senzor de 8 megapixeli, în rest specificațiile fiind similare. A25 primește și difuzoare stereo, față de cele mono de pe A15.

Toate cele trei variante folosesc baterii de 5.000 mAh cu încărcare rapidă la 25W, la fel ca flagship-urile companiei. Mai mult, sunt livrate cu OneUI 6.0 și Android 14 din fabrică, și vor primi 4 actualizări anuale de sistem și 5 ani de actualizări de securitate.

Prețurile pornesc în Vietnam de la aproximativ 200 de euro pentru Galaxy A14 și 250 euro pentru Galaxy A25.

Etichete: , , , , ,