Valve roagă utilizatorii de Steam Deck să nu mai miroasă aerul cald din consolă

Scris de | 14 decembrie, 2023
Valve roagă utilizatorii de Steam Deck să nu mai miroasă aerul cald din consolă

Steam Deck se bucură de un succes enorm și de o comunitate loială. O parte dintre fanii consolei însă, au dezvoltat un obicei destul de bizar: miros aerul cald emanat de consolă atunci când este încinsă. Asta a ajuns între timp și la urechile celor de la Valve, care nu au fost la fel de încântați de obiceiul ăsta al clienților săi, rugându-i pe aceștia să se oprească din mirosit consola.

Un utilizator de pe reddit a postat o captură de ecran cu răspunsul celor de la Valve, după ce a contactat Steam Support în legătură cu mirosul consolei. Probabil acesta voia să știe dacă există vreun motiv pentru care oamenii sunt atrași de mirosul consolei, poate vreo aromă specială strecurată pe acolo de producător. Acesta a mai întrebat și dacă este sigur să faci asta, mai ales că în ultima vreme a cam devenit o memă printre posesorii de Steam Deck. Și chiar mi-ar fi plăcut să văd fața angajatului Valve care a deschis mail-ul ăla, dar în schimb am mesajul acestuia:

La fel ca și la toate celelalte electronice, în general nu este recomandat să inhalezi aburii evacuați de dispozitiv. Chiar dacă utilizarea generală nu reprezintă un risc pentru sănătate, inhalarea directă a aburilor ar trebui evitată. Înțelegem că ar putea fi o glumă, dar vă rugăm să vă abțineți de la acest obicei pentru sănătatea voastră.

Asta este una dintre cele mai bizare chestii pe care le-am auzit recent prin industria jocurilor video. Dar înțeleg și de unde vine toată treaba, pentru că și eu la rândul meu sunt vinovat de băgatul nasului în reviste sau carcase de jocuri. Și chiar dacă aroma lui Steam Deck nu m-a făcut să-mi doresc un parfum care să miroasă similar, înțeleg de ce unora oameni le place. La finalul zilei, Valve nu are nicio putere asupra obiceiului ăstuia, dar e de apreciat că au încercat. Și ca să închei cum trebuie, ați băgat nasul vreodată într-un purificator de aer în timp ce funcționa? Îmi mulțumiți mai târziu 😉

Etichete: ,